Viikon Turkulainen – Sinikka Svärd

 

Oikeesti ammattilainen

Runoilijan voi sanoa olevan suuri kansansuosikki, kun hänen tekstinsä päätyvät virsikirjaan tai häävalssiksi. Sinikka Svärdiä ei toistaiseksi veisata kirkoissa, mutta sadat pariskunnat ovat sinetöineet hääjuhlansa tanssimalla ”Oikeesti” -kappaleen tahtiin – vaikka ei kyseessä tietysti ole valssi. Kaisa Rannan sävellys on tietysti hieno, mutta ennen muuta oven hääjuhlien ohjelmistoon avasivat Svärdin riimit, joissa ”tahdon” lausutaan laajennetusti:

”Tahdon oikeesti olla sinun
enkä vain leikisti rakastaa
Kanssas oikeesti kokea kaiken
mikä ollut on unelmaa…”

Iskelmätekstien kirjoittaminen poikkeaa ammattina runoilijoiden hommista siinä, että laadun lisäksi tarvitaan määrää, mikäli aikoo leivän syrjässä pysyä. Jotta Teosto -tili karttuisi, on julkiseen soittoon yltäviä sanoituksia puserrettava mielellään sadoittain. Helismaita, Vainioita jaTurkka Maleja ei kasva joka oksalla. Kehitysvammaisten hoitajaksi alun perin kouluttautunut neljän lapsen äiti taisi yllättää itsensäkin, kun aikuisella iällä vuonna 2003 huomasi, että tekstien tekeminen kantaa ammattina.
Tunnustusta on tullut, muun muassa tavoiteltu Juha Vainio -palkinto. Turkulaisen sanataiturin osaamista ovat hyödyntäneet monet iskelmätaivaan kirkkaimmista tähdistä Katri Helenasta (mm. Vie minut)  Lauri Tähkään (Polte) ja Antti Ketoseen (Olisitpa sylissäni).

Kuva: Mikael Rydenfelt

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa