Luostarinmäen museokortteli avautuu uudistettuna 18. kesäkuuta

 

Uudistunut Luostarinmäki tarjoaa uusia näyttelysisältöjä, saavutettavampia palveluita ja viihtyisämpää museoelämystä kaikille. Museokorttelin avautumista juhlitaan Avajaiskarnevaalin merkeissä 18.–19.6. Tervetuloa!

 

Näyttelyuudistus nostaa esiin asukkaiden tarinoita

Uudistuksen myötä Luostarinmäeltä löytyy yhä enemmän tietoa alueella eri aikoina asuneista asukkaista ja alueen historiasta. Museokävijät voivat tutustua esimerkiksi Luostarinmäellä asuneen kätilön, valokuvaajan, kasvattipojan tai irtolaisen tarinoihin. Ääniopasteena on kuunneltavissa yhteensä 51 eri asukkaan elämään liittyvää tuokiokuvaa.

Teemanostoja on puolestaan tuotettu muun muassa Luostarinmäen rakennusperinteestä sekä krouvien ja merenkulun historiasta. Menneistä ajoista kerrotaan aikaisempaa moniaistisemmin, ja osassa näyttelyä kävijät pääsevät itse kokeilemaan, tutkimaan, ja jopa rakentamaan, tai tutustumaan yölliseen Luostarinmäkeen. Kujilla saattaa myös kuulla menneisyyden kaupunkiääniä.

Osa uudistusta on lapsille suunnattu Lasten Luostarinmäki, jonka pihapiirissä on tilaa leikille ja toiminnalle. Lasten Luostarinmäellä saa koskea esineisiin, kokeilla, tutkia ja leikkiä, ja samalla voi oppia lisää Luostarin-mäen elämästä ja historiasta.

Kesän aikana museokävijät pääsevät myös seuraamaan arkeologeja työssään. Luostarinmäeltä talvella tehtyjen kaivausten yhteydessä löytyneen 1800-luvun alkuun ajoittuvan katukiveyksen esiin ottaminen jatkuu kesällä 6.7.–29.7. ja 8.8.–31.8.

 

Kahvila Kisälli tarjoaa tunnelmallisen lepohetken

Idyllinen Kahvila Kisälli Turussa. Viihtyisä ja idyllinen Kahvila Kisälli sijaitsee 1850-luvulla rakennetussa puutalossa aivan Luostarinmäen museokorttelin vieressä Vartiovuorenkadulla Turussa. Piipahda kahvilassamme museovierailun yhteydessä tai tule muuten vaan! Kahvila Kisälli tarjoaa asiakkailleen tuoreita, itse tehtyjä leivonnaisia, kuten piirakoita, pullaa, sämpylöitä, leipää ja leivoksia sekä vastakeitettyä kahvia. Valikoimaamme kuuluvat myös esimerkiksi jäätelö ja virvoitusjuomat.

    

 

 

Museokorttelin avautumista juhlitaan Avajaiskarnevaalin merkeissä 18.–19.6.

Luostarinmäen kesä avautuu kävijöille koko viikonlopun kestävien avajaisten voimin. Luvassa on näyttelyesittely-jä, tietovartteja, musiikkia ja ohjelmanumeroita. Shanty Singers esittävät entisajan merimieslauluja, posetiivari viihdyttää korttelin kujilla ja sirkustaiteilijat esittelevät taitojaan. Myös käsityöläiset ovat työskentelemässä verstaissaan.

 

Avajaiskarnevaalin ohjelma löytyy turku.fi/luostarinmaki.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa