Viikon turkulainen Kaj Stenvall

 

Stenvall vaihtoi ankan  tyranniin
Kaj Stenvall on syntyperäinen tamperelainen, mutta tehnyt niin pitkän ja upean uran Turussa, että hänet voidaan ilman tunnontuskia kruunata viikon turkulaiseksi. Ajankohtaiseksi tämän valtavan tuotteliaan taiteilijan tekee se, että hänen vavahduttava Putin-aiheinen näyttelynsä on juuri avattu Turun Taiteiden talossa.
Niin, kuten tunnettua Stenvall vaihtoi taulujensa aiheen ankasta Putiniin sen jälkeen, kun tuo idän uusi paha tsaari alkoi niellä Ukrainaa, ensin Krimiä ja sitten koko naapurimaata himoiten. Ihan outo tuo pomppaus ei ole. Sekä disneymäinen ankka että Putin ovat Stenvallin näkökulmasta olleet hahmoja, jotka polkevat toisia kulttuureja alleen. Näiden hahmojen esittäminen klassisen taiteen keinoin synnyttää oudon, etäännyttävän tunnelman. Klassiseen perinteeseen Kaistu sai hyvän opastuksen Turussa 1970 -luvun alussa. Opettajana Turun piirustuskoulussa oli Vieno Orre, varsinkin suurista seinämaalauksistaan tunnettu hahmo.
Jo kahdeksatta vuosikymmentään käyvä, yhä poikamaisen oloinen Stenvall on niitä 70-lukulaisia, jotka joutuivat havaitsemaan, että nuoruuden ihanteet ovat harhaa. Hän maalasi jonkin aikaa sosialistisen realismin ihanteen mukaisia töitä jaloista ihmisistä työnsä ääressä. Pian oli uskottava, että tuo ihanne oli fake news eli ankka.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa