Viikon turkulainen John Vikström

 

Piispa, joka pysäytti Putinin

John Vikström on sitkeästä puusta veistetty teologi.  Moni säikähti, kun korkein kirkkoisämme vuosituhannen vaihteessa joutui syöpäleikkaukseen, mutta Vikström toipui työkuntoon nopeasti. Toipumista edesauttoi varmasti tämän sivistyneen ja hienokäytöksisen Herran palvelijan mainio ruumiillinen kunto.

Vikströmillä ja presidentti Kekkosella on samanlaista urheilutaustaa, molemmat aloittivat korkeushyppääjinä. Toisin kuin Kekkonen, Vikström innostui vanhemmiten jalkapallosta, hänestä tuli suorastaan intomielinen lajin harrastaja. Kun Vladimir Putin vuonna 1994 oli vielä vain poikamainen Pietarin apulaiskaupunginjohtaja, hän pelasi turkulaiskavereineen Impivaarassa Vikströmin ympärille koottua Piispan Poikien joukkuetta vastaan.  Vikström taklasi Putinia sen verran napakasti, että tältä napsahti solisluu poikki. Tämän päivän viisaudella voisi ilkeillä, että toimi oli oikean suuntainen mutta riittämätön.

Vielä nytkin, yli 90 -vuotiaana, liikunta on tärkeä osa John Vikströmin elämää. Jalkapallokentällä hän ei enää ole yhtä sähäkkä kuin ennen, mutta ulkoilu ja pyöräily maittavat. Kun Haagan isäntä kerran leikkeli kesälampaaltaan ylimääräisiä villoja tienvarren laitumella, hän kuuli,miten polkupyörä pysähtyi kohdalle. Pysähtyjä oli pyöräilykypäräänsä sonnustautunut arkkipiispa emeritus, joka nyökytteli hymyillen päätään ja sanoi:
-Jaha. Sinäkin haluat olla hyvä paimen.

Kuva: Kirjapaja

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa