Vuoden 2022 Runo-Kaarina-kilpailu on auki

 

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Tämän vuoden kilpailu avattiin neljättä kertaa järjestetyillä Runo-Kaarina-festivaaleilla helmikuussa, ja kokoelmia otetaan vastaan keskiviikkoon 27.4. saakka. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen.

Kahdeskymmenesyhdeksäs Runo-Kaarina-vuosi

Runo-Kaarina-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994, ja se on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme. Kilpailuun saapuu vuosittain lukuisia käsikirjoituksia ympäri Suomea ja toisinaan myös muista maista. Voittajien menestys kertoo siitä, että valinnat ovat osuneet kohdilleen. Voittoteoksen jälkeen vähintään yhden runoteoksen on julkaissut viisitoista kilpailun kautta julkisuuteen noussutta kirjailijaa.

Runo-Kaarina on tuonut suomalaiseen kirjallisuuteen monia ammattilaisia. Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio, joka voitti kilpailun vuonna 1999 esikoiskokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni. Kilpailun voittaneista mm. Arto Lappi (2001), Tony Laine (2009), Anna Elina Isoaro (2011) ja Raisa Jäntti (2015) lukeutuvat kilpailun jälkeen uusia teoksia julkaisseiden joukkoon.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa. Raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muut jäsenet ovat runoilijat Raisa Jäntti, Hanna Syrjämäki ja Tommi Parkko sekä Kaarinan kaupungin edustajat Noora Nieminen (vapaa-ajan lautakunta), Risto Jaakola (vapaa-ajan palveluiden johtaja) ja Arja Pesonen (kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja).

Runo-Kaarina-kilpailuun voi osallistua useammin kuin kerran

”Toivomme, että Runo-Kaarina kerää useita osallistujia tänäkin keväänä. Kilpailuun voi osallistua myös useamman kerran”, kannusti Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta vuoden 2022 Runo-Kaarina-festivaalin avajaispuheenvuorossaan.

Viime vuoden voittaja Sari Ouni-Gröndahl osallistui kilpailuun kolme kertaa: ”Huomasin, että kilpailuun osallistuminen on minulle hyvä tapa ottaa ajallinen ja laadullinen tavoite, ja siksi osallistuin pariin otteeseen. Kolmatta kertaa minun ei pitänyt enää osallistua, ajattelin, että olen saavuttanut jo jonkin kehittymisen rajan. Jyväskylässä luovan kirjoittamisen opintojen yhteydessä kuitenkin jotenkin ymmärsin sen, miten juuri minun tulisi kirjoittaa, ja lopulta päätin kokeilla vielä kerran.”

Ouni-Gröndahl kannustaa tulevia osallistujia lukemaan aina vaan enemmän: ”Ennen kolmatta osallistumistani luin runoutta, jollaista en ollut aiemmin lukenut, ja uskon, että juuri sillä on iso merkitys kehittymisen kannalta. Lukemisen tärkeyttä kirjoittajalle ei voi liikaa korostaa.”

 

Kilpailuohjeet: 
www.kaarina.fi/runo-kaarina

Lisätiedot:
Anri Veston, Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi, 050 353 0946

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa