Viikon turkulainen Tuula Amberla

 

Tuulalla on ainakin kolme mieltä

Vuonna 1959 Turussa syntyneen Tuula Amberlan  ura laulajana alkoi jo vuonna 1982, mutta koko kansan tuntemaksi hän tuli Jukka Alihangan luomalla Lulu-hitillään vuonna 1984. Nyt on aika lähteä 40-vuotisjuhlakiertueelle.

Niin kuin jokainen 80-luvun nuori muistaa, Lululla oli kolme mieltä. Ainakin sen verran niitä on Tuulallakin. Hän on rokkimimmi, nykyään vehmaalainen kulttuurimarinoitu kirjastontäti ja perheenäiti. Tuula Amberlan ja Alihangan tiimin kolmas tukijalka, kitaristi ja sovittaja Ilpo Murtojärvi on jatkanut yhteistyötä Tuulan kanssa kaikki nämä vuodet ja johtaa itseoikeutetusti säestävää jazz-orkesteria juhlakiertueellakin.

Lulun tarina alkoi turkulaisen salakapakan tosikosteassa illassa1983. Punkbändi Levottomat lapset oli keikalla ja sen jälkeen parrakas, Tuulan ”kauhean vanhaksi” arvioima lääkäri-unitutkija Alihanka hankkiutui puheisiin ja kertoi säveltäneensä laulun, jota kukaan ei suostu laulamaan. Lulu purkitettiin studiolla jokseenkin yhdessä otolla, legendan mukaan Esko Rahkosen pitäessä lounastuntia. Tuulaa oudon tuntuinen kappale pyrki naurattamaan ja yksi hänen maagisista kikatuksistaan jäi levylle. Lulua seurasivat Pienet sanat, Tyttö kampaa märkää tukkaa, Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Kuunpoika, ja monet muut suositut laulut.

Kuva: Bo Stranden/Dexviihde

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa