Viikon turkulainen Simo Helenius

 

Simo on Raunistulan Rodin

Kuvanveistäjä Simo Helenius käy jo yhdeksättä kymmentä mutta sitä ei juuri huomaa. Miehellä pysyy moottorisaha, kirves ja puukko kädessä yhä jämäkästi ja uutta tuotantoa syntyy. Viime kesänä synnyinpitäjässä Turun läänin Koskella järjestetty retrospektiivinen näyttely oli kohtalainen yleisömenestys.

Heleniuksesta tekee erityisen turkulaisen se, että monet hänen töistään ovat saaneet paikan turkulaiseen maisemaan. Utelias on Aunelan koululla, Ahkerat lukutoukat  Samppalinnan koululla.  Kissa-Kallu vartioi Nummenpakan portilla, Poika ja meri löytyy Linnankadulta asunto-osakeyhtiö Auranrannan sisäpihalta.  Taiturin koti ja ateljee sijaitsee idyllisessä maisemassa vanhan Raunistulan puutaloalueen korkeimmalla kohdalla.

Pitkän uransa aikana Turun piirustuskoulun kasvatti Helenius on esiintynyt monissa näyttelyissä ja saanut kuvataiteen valtionpalkinnonkin. Materiaali on vaihtunut pop-taiteen sekatekniikoista betoniin ja nykyään enimmäkseen puuhun, jota Simo muovaa vähän Jukolan Laurin tapaisella inspiraatiolla. Vekkulimaisella luonteenlaadulla varustettu taiteilija on ollut helposti innostuva myös pienempien projektien toteutukseen. Kun Puutorin Vessa muunnettiin ravintolaksi 1990-luvun lopulla, rakenteli Helenius terassille yhdeksi anniskeluryhmäksi suuren sinisen pyörivän puisen potan, joka oli melkoinen menestys lukuunottamatta sitä, että potta ei oikein koskaan suostunut pyörimään.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa