Viikon turkulainen Petri Laaksonen

 

Petri viihtyy  Pohjantähden alla

Joillekin lahjakkaille taiteilijoille käy niin, että ensimmäinen hitti jää kulkemaan kuin etikettinä koko uran ajaksi. Joel Hallikainen saa laulaa Kuurankukkaa hamaan hautaan ja Katri Helenalta pyydetään joka keikalla Puhelinlankoja.

Petri Laaksonen, viime vuonna kuusikymppiseksi yltänyt säveltäjä, runoilija ja lauluntekijä, saa kantaa Turkka Malin sanoihin vuonna 1994 tekemäänsä Täällä Pohjantähden alla -lauluaan  mukanaan minne tahansa meneekin. Menestykset euroviisujen tekijänä, voitto Tapsan Tahdeissa ja hienot sävellykset teatterille muistetaan vasta sitten, kun ensin on mainittu tuo 30 vuoden takainen hitti.

Petri Laaksonen on Sauvon poikia, Johanneksen evakkojen jälkikasvua ja Paimion yhteiskoulun kasvatti. Opiskeluaika teki hänestä kuitenkin turkulaisen ja siksi usein ovat työ, ystävät ja keikkaelämä tuoneet tänne, että nimitys viikon turkulaiseksi olkoon perusteltu.  Ja Turkuun tulee piipahdettua myös rakkaalta kesämökiltä Paraisilta.

Sitä Pohjantähteä Petri laulaa nykyään kirkoissa usein, hänet tilataan siunaus- ja muistotilaisuuksiin juuri tuon kappaleen esittäjäksi. Pyhäköissä vierailu ei jo nuorena kristillisen herätyksen saaneesta miehestä ole outoa. Säveltäjänä on tullut tuotettua sadan hengellisen laulun verran ohjelmistoa seurakuntien käyttöön.

Kuva: Ohjelmatoimisto Kristalli

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa