Viikon turkulainen Hilu Tolmunen

 

Hilu Tolmunen on baarien kuningatar 

Hilu Tolmunen eteni pitokeittiössään puolijuoksua, toisessa kädessä suuri, painava  vadillinen hirvenpaisteja ja toisessa kädessä kiehuvan kuuma kastikekulho, kun puhelin essun taskussa kilahti. Kun Hilu sai työnnettyä paistit uuniin,  hän ehätti vastaamaan. ”Päivää, tämä on Turun kaupungin sosiaalitoimesta. Huomasimme, että täytitte 80 vuotta ja kyselemme, tarvitsisitteko apua päivittäisissä askareissanne”. Ei Hilu tarvinnut,  valmisteilla ollut 100 hengen banketti hoitui ominkin voimin.

Sanaa legendaarinen viljellään nykyään liian kevyesti, mutta Hilda ”Hilu” Tolmuseen luonnehdinta osuu täydellisesti. Vuonna 1928 syntynyt Länsi-Lapin tyttö tuli Turkuun paperikassi matkatavaranaan, perusti perheen ja ravintolaketjun. Viimeisinen  Hilun baareista oli Tähti-Baari, josta hän jäi eläkkeelle vasta 87-vuotiaana. Laajimmillaan Hilulla oli seitsemän toimipistettä ja yli 50 työntekijää. Omien ravintoloidensa ohella juhlat ja yksityistilaisuudet teettivät työtä.   Oma pitopalvelu hoiti lukemattomat häät, hautajaiset ja syntymäpäivät. Turku-hallin avajaistarjoilutkin hoidettiin.

Hilu on edelleen hyvissä sielun ja ruumiin voimissa ja osallistuu aktiivisesti yhdistyselämään niin Korppolaismäen mäkitupalaisyhdistyksessä kuin eläkeläisjärjestössäkin. On hyvinkin mahdollista, että jokin laadukas turkulainen pitopalveluyrittäjä saa muutaman vuoden kuluttua vaativan tilauksen: pitäisi järjestää iloiset 100-vuotisjuhlat turkulaisen ravintola-alan grand old ladylle.

Kuva: Turun Yrittäjänaiset/Timo Salmesmaa

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa