Viikon turkulainen Harri Koivunen

 

Harri on kuninkaallinen kuski

Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna jo sadatta kertaa. Jyväskylän Killerille matkaa suurella varmuudella myös Harri Koivunen, turkulaisen ravimaailman kirkkain tähti. Urallaan 4200 voittoa ohjastanut,  vuonna 1961 syntynyt Koivunen on voittanut ravikuninkuuden neljä kertaa. Viideskin voitto voi Koivusen talliin tulla, ellei Harrin ajamilla rattailla niin työtä jatkavan pojan Olli Koivusen taidoin. Harri on viime aikoina keskittynyt enemmän valmentamiseen kuin ohjastamiseen. Siinäkin on pärjätty, viime talven ravigaalassa hänet palkittiin vuoden valmentajana.

Vanha vitsi kertoo hevosmiesten dieetistä. Sen mukaan kun ostaa hevosen ja syö vain sillä rahalla, mitä hevonen voittaa, niin laihtuu varmasti. Metsämäen raviradan kupeessa olevaa tallia perheineen ja työtovereineen pyörittävä Harri on osoittanut, että kyllä raviurheilu voi olla paitsi ahkeraa työtä, myös kelpo liiketoimintaa. 50 hevosen hoito ja valmennus työllistää kahdeksan ihmistä ja ja tuo liikevaihtoa. Viime vuonna Koivusen tallin hevoset keräsivät palkintorahoja 600 000 euron edestä. Asiakastiedon sivuja googlaamalla löytyy tiieto, että ravitalliyritys tekee mukavaa yli kymmenen prosentin liiketulosta.

Koivusen ja muiden hevosmiesten ja -naisten ansiosta Turun ja Liedon rajalla sijaitseva Metsämäki onkin kautta maan tunnettu raviurheilukeskus. Kuninkuusravit järjestettiin täällä viimeksi vuonna 2016, sitä ennen vuonna 2001. Todennäköistä on, että tämä kansanjuhla vilkastuttaa Turkua seuraavaksi taas tällä vuosikymmenellä.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa