Viikon turkulainen Antti Aarnio-Wihuri

 

Miljardööri puimurin pukilla

Wihurin tukussa Urusvuoressa evästettiin taannoin uutta kassatoimihenkilöä:
”Jos tähän tulee joskus joku maajussi resuisissa haalareissa jotain kyselemään, niin muista olla kohtelias. Hän saattaa olla omistaja”
Antti Aarnio-Wihuri kuuluu maassamme todella pienilukuiseen kerhoon. Hän on miljardööri. Talouslehti Forbesin mittauksessa AAW:n omaisuudeksi arvioitiin aika äskettäin 1,6 miljardia euroa ja tuskinpa viime aikojen talouskehtys on omaisuusmassaa pienentänyt. Näinä päivinä 120 vuotta täyttävä monialayhtiö Wihuri on säilynyt sitkeästi pörssin ulkopuolella sukuyhtiönä, Antti Aarnio-Wihuri on yrityksen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Puintihommia mies tekee Jullaksen kartanossa Kaarinassa. Kahdeksankymppinen teräsvaari pui 137-hehtaarisen tilan viljat pääasiassa yksinään. Työ sujuu John Deere -merkkisellä puimurilla. Sitä valmistava yhtiö kuuluu sekin Aarnio-Wihurin konserniin: aiemmin omistettu Caterpillar-yhtiö sai vaihtua John Deereen kuulemma osittain siksi, että koneet oli Jullaksessa kokeiltu ja hyviksi havaittu.

On Antti Aarnio-Wihuri tottunut puimurikyytiä kovempaankin vauhtiin. 1960-luvulla hän hallitsi virtaviivaisella Porsche 906:llaan vuosia Artukaisten ajoja.  Keimolan moottoriradan omistajanakin ollut  autourheilun ystävä tunnetaan myös siitä,että hän toimi miljoonaluokan kummisetänä Waltteri Bottaksen uralla.
Niille, keitä kateus kaivertaa, voi kertoa, että maailman mittakaavassa Antti Aarnio-Wihurin omaisuus on  sentään vielä pennosia. Forbesin miljardöörirankingissa Kuusiston puimamies löytyy sijalta 1839.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa