Kuva: Heikki Junnila
Sinisuohaukka
Tuntomerkit: Liitelee matalalla siivet loivassa v-asennossa kuten ruskosuohaukka mutta on sirompi ja väritykseltään siniharmaan valkoinen. Siivenkärjet leveälti mustat ja myös siipien takareuna sekä pää tummemman siniharmaa kuin puhtaanvaalealla arosuohaukalla. Niittysuohaukkakoiraan siivessä olevet mustat juovat puuttuvat. Huom: viisi selvästi erottuvaa käsisulkaa.
Pesintä: Hakkuuaukoilla, rämeillä, kosteikoissa ja rehevillä järvillä. Pesä maassa. 4–6 munaa, joita naaras hautoo 29–31 päivää.
Levinneisyys: Soilla viihtyvä laji. Tavataan pesivänä lähes koko maassa, mutta yleisin Pohjanmaalla ja Perämeren pohjukassa, Keski-Suomessa sekä Pohjois-Karjalassa.
Ravinto: Pikkujyrsijät ja pienet laululinnut.
Muutto: Talvehtii Keski- ja Etelä-Euroopassa, josta saapuu Suomeen keväällä maalis–toukokuussa. Syysmuutto elokuun alkupuolelta aina marraskuulle saakka.
Uhanalaisuus: Vaarantunut, kanta taantunut. Pesimäkanta alle 2000 yksilöä.
Lähde: Suomenluonto.fi
Viikon luontokuva -Kiuru

Kuva: Heikki Junnila Kiuru (Alauda arvensis) eli leivonen tai leivo on pienikokoinen vaaleanruskea varpuslintu. Tunnusomaisena piirteenä kiurulla on päälaella sijaitseva
Viikon luontokuva -Metso

Kuva: Heikki Junnila Metso (Tetrao urogallus) on metsäkanalintu. Suomen kanalinnuista se on suurin. Koirasmetso on väritykseltään mustan-, ruskean- ja harmaankirjava.
Viikon luontokuva -Tilhi

Kuva: Heikki Junnila Tilhi on tanakka, kottaraisen kokoinen lintu. Sen pituus on 18–20 senttimetriä ja siipiväli 32–36 senttimetriä. Paino on
Viikon luontokuva -Pyy

Kuva: Heikki Junnila Pyy on pieni kyyhkyn kokoinen metsäkanalintu. Se on noin 34–39 cm pitkä ja painaa noin 250–450 grammaa.
Viikon luontokuva -Viherpeippo

Kuva: Heikki Junnila Viherpeippo pesii metsiköissä ja puistoissa ja se on hyvin sopeutunut kulttuurimaisemaan ja hyötyy selvästi talviruokinnasta. Pesiviä pareja
Viikon luontokuva -Harakka

Kuva: Heikki Junnila Harakan suomenkielinen nimi on balttilaisperäinen, ja nimi on suomessa vanha ja vakiintunut. Keuruulla harakasta käytettiin myös nimeä