Varsinais-Suomen laskettelukeskuksilla luistava kausi – plustuloksilla varaudutaan tuleviin talviin.

Korona toi uusia harrastajia rinteisiin. Kuva: hirvensalo.fi

 

Turun Hirvensalo ja Meri-Teijo Ski Salossa saivat lumetettua rinteisiin marraskuun pakkasten aikaan paksun lumipeitteen. Lumi kesti alkuvuoden pitkät vesisadejaksot.

Varsinais-Suomen laskettelukeskuksissa on iloittu hyvästä talvikaudesta, joka on jäämässä plussalle myös taloudellisesti.

Sekä Hirvensalon hiihtokeskus Turussa että Meri-Teijo Ski Salossa pystyivät avaamaan rinteet jo joulukuussa ja kausi jatkuu huhtikuulle saakka.

Hirvensalo sulkee hissit lauantaina 2. huhtikuuta. Salossa rinteitä pyritään pitämään auki olosuhteiden mukaan huhtikuun puoliväliin saakka.

Marras–joulukuun pakkaset takasivat keinolumetuksen, jolla saatiin rinteisiin vesisateen kestäneet lumipeitteet. Meri-Teijolla lumetusta vauhditti viime kesäinen vedenpumppaamoiden uusiminen.

– Vesi pumpataan nyt merestä. Marraskuun pakkasten aikaan saimme lujan lumipeitteen, kun laitteet olivat kunnossa. Lunta on nyt enemmän kuin koskaan, sanoo Meri-Teijo Skin rinnepäällikkö Jarkko Rannikko.

Hirvensalon hiihtokeskusta ylläpitävän Turun Slalomaseuran puheenjohtaja Jari Lehtinen kiittelee hänkin marraskuun pakkasia.

– Lumetetut rinteet ovat kestäneet hyvin pitkiäkin vesisadejaksoja. Turussa on päästy laskettelemaan peräkkäin joulunpyhät pois lukien 112 päivää. Ennätys on vuodelta 2003, jolloin rinteet olivat auki 137 päivää peräkkäin.

 

Korona toi uusia harrastajia rinteisiin

Kävijämääriä ei kummallakaan rinneyrittäjällä vielä ole. Jarkko Rannikon mukaan Teijolla tullaan hieman jäämään viime vuodesta.

Toista talvikautta jatkuva koronapandemia on tuonut uusia laskettelijoita rinteisiin.

– Rinteissä on lasten lisäksi näkynyt aikuisia, jotka eivät aiemmin ole lasketelleet, kertoo Jari Lehtinen.

Tämän vuoden tuloilla kunnostetaan kalustoa: hissejä, lumitykkejä, rinnekoneita ja erilaisia työkaluja.

 

Hirvensalosta kilpailutus

Turun Slalomseura jatkaa Hirvensalon laskettelukeskuksen pyörittämistä seuraavat kolme vuotta. Sen jälkeen kilpailutetaan rinnetoiminnan hoitaminen.

Turun kaupungin mukaan tavoitteena on löytää pidempiaikainen kumppani kehittämään hiihtokeskusta.

Jari Lehtisen mukaan Turun Slalomseura osallistuu kilpailutukseen.

Turun kaupunki suunnittelee hirvensaloon muun muassa kuntoportaita, frisbeegolfrataa ja rinnepyöräilytoimintaa.

Tämän vuoden aikana on tarkoitus rakentaa uusi huoltorakennus ja uusia valaistusta.

www.hirvensalo.fi

TARJA HILTUNEN

YLE

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa