Turku haastaa asukkaansa osallistumaan Earth Hour -ympäristötapahtumaan 26.3

 

Turku haastaa asukkaansa osallistumaan Earth Hour -ympäristötapahtumaan lauantaina 26.3. kello 20.30.–21.30. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja Turku on ollut mukana vuodesta 2009 alkaen.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa sammutetaan samana päivänä valot tunnin ajaksi ympäri maapalloa. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle.

Turku osallistuu Earth Hour 2022 -tapahtumaan sammuttamalla Aurajoen muurivalaistuksen sekä Aurajoen rannan puiden valaistuksen lauantaina 26.3.2021 klo 20.30.–21.30. Näiden 1 200 valaisimen lisäksi pimenee Turun kaupunginteatterin taideseinä, konserttitalo, Turun linna ja WAM. Kaupungin lisäksi mukana ovat:

  • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä: Turun tuomiokirkko, Mikaelinkirkko ja Martinkirkko
  • Åbo Akademin säätiö: Turun Tähtitorni
  • Turun suomenkielinen työväenopisto
  • Turun Teknologiakiinteistöt: Bio, Data, Joki, EC, ICT, Edu, Kupittaan palloiluhalli ja Trivium
  • Turku Energia: Fibonacci Sequence sekä Artukaisten höyryntuotantolaitoksen julkisivun valotaideteos Water Memory, Itäharjun toimitilat sekä ympäristötaideteoksia
  • Turun Seudun Energiantuotanto Oy: Naantalin voimalaitoksen julkisivu

Turulla pitkäjänteistä ja ansiokasta ilmastotyötä

Turku on puolittanut alueensa päästöt vuoden 1990 tasosta ja tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2029 mennessä, jolloin kaupunki täyttää 800 vuotta. Uusiutuvan energian osuutta alueen energiajärjestelmässä on kasvatettu nopeasti ja hiilen käytöstä luovutaan kokonaan jo vuonna 2022.

Kaupungin ilmastotyötä ohjaa Turun kaupungin ilmastosuunnitelma. Suunnitelma on päivitetty ja sen tarkoituksena on kohdentaa entistä paremmin keinot hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuodelle 2029. Uusi ilmastosuunnitelma menee valtuuston hyväksyttäväksi huhtikuussa 2022.

Turun ilmastotyö on saanut myös kansainvälistä mainetta, sillä Euroopan komissio valitsi Turun Euroopan parhaaksi ilmastokaupungiksi vuonna 2020 keskikokoisten kaupunkien luokassa. Valinnan perusteena olivat Ilmastosuunnitelma 2029 ja toteutetut ilmastoteot sekä raportointi ja läpinäkyvyys.

Turku kutsuu kaikki alueen kansalaiset, yritykset ja yhteisöt ilmastotekoihin ja luomaan Pariisin sopimuksen mukaista ilmastoystävällistä 1,5 asteen elämää!

turku.fi/ilmasto 

Lisätiedot: ilmastojohtaja Risto Veivo ja projektiasiantuntija Lotte Suveri, Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa