TUTO HOCKEYLLE UUSI KANNATUSLAULU – TODELLINEN KORVAMATO

TUTO Hockeylle uusi kannatuslaulu – todellinen korvamato

TUTOn legendaarinen maalilaulu Lättyä Pussiin on saanut rinnalleen uuden kannatuslaulun, jonka nimi on seuran sloganin mukaisesti Kaupungin Värikkäintä Lätkää. Irlantilaisen juomalaulun henkeen sävelletyn rallin esittää energinen turkulaisbändi Badfellas. Kappaleen on säveltänyt Jarno Hiltunen.
TUTO Hockeyn jääkiekko viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta. Merkkipaalua korostaakseen TUTO lanseerasi yhdessä Markkinointitoimisto Articon kanssa keväällä vintage-henkisen graafisen ilmeen. Vintage-teema toistuu myös aiempaa tummemmissa kotipeliasuissa. Vintage-teeman ja tulevien juhlallisuuksien lisäksi toimitusjohtaja Dani Aavinen halusi seuralle juhlavuoden kunniaksi legendaarisen Lättyä Pussiin -maalilaulun rinnalle uuden kannatuslaulun – sellaisen, jota soitettaisiin ja hoilattaisiin vähän ennen ottelun alkua ja joka jäisi soimaan päähän koko illaksi.
“Articon Jarno Hiltusen kanssa tuli keväällä puhetta uudesta kannatuslaulusta, jonka pitäisi olla reippaan irlantilaisen juomalaulun henkinen ralli ja jota yleisön olisi helppo laulaa mukana ennen pelin alkua. Ei mennyt aikaakaan, kun graafikon töiden ohella Badfellas bändissä soittava Jarno kertoi säveltäneensä biisin ja niin tehtävänanto oli täytetty – jos tämä korvamato ei jää päähän soimaan, niin ei sitten mikään”, Dani Aavinen kertaa kappaleen syntyhistoriaa.
“Pyrittiin tekemään mahdollisimman iskevä ja tarttuva ralli, jota on helppo hoilata mukana. Äänitykset vedettiin ‘kakkosella purkkiin’ -asenteella ilman turhia hinkkauksia. Lisäksi nykytrendeistä poiketen lähdettiin tekemään mahdollisimman luomua soundia, mikä on tietysti muutenkin ominaista Badfellasille, sillä onhan kyseessä akustinen bändi”, laulaja-lauluntekijä Hiltunen komppaa.

Kannattajat mukaan studioon

Uutta kannatuslaulua on työstetty pitkin kesää. Elokuun lopulla sitten biisi sai lopullisen muotonsa studiossa, johon kutsuttiin myös TUTOn kannatusryhmä TUTO Rebels mukaan kuoro-osuuksiin ja taputuksiin. Lisäksi TUTOn hovikuvaaja Jarno Tauvo pääsi banjo-ukulelensa kanssa mukaan remmiin ja niin ralli oli valmis.

“Uuden strategiamme mukaisesti yksi arvoistamme on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Uuden kannatuslaulun tärkein kohderyhmä on aktiiviset kannattajat. Heidät pitää saada ensimmäisenä ”ostamaan” uusi biisi omakseen ja myös siksi rebelsit kutsuttiin mukaan studioon laulamaan ja taputtamaan tarttuvaa kertosäettä”, nuorena poikana itsekin musiikkitouhuja harrastanut Aavinen taustoittaa.

Pelaajat ja koko yhteisö mukana musiikkivideolla

Äänitysten jälkeen kappaleen esittämiselle yleisölle tarvittiin musiikkivideo. TUTOn uudesta mediatiimistä löytyikin heti todellinen jackpot, kun mm. Robinin keikkakuvaustiimissä mukana ollut Miikka Rantala innostui aiheesta. Musiikkivideo käsikirjoitettiin ja kuvattiin todella nopealla aikataululla käytännössä yhden illan aikana. Kannatusyhdistys TUTO Rebelsien lisäksi videolle otettiin edustusjoukkueen pelaajista kapteeni Anssi Virkki, Tomi Wilenius ja Mika-Matti Hyvärinen. Pelaajien ja kannattajien mukana videolla nähdään niin toimitusjohtaja Aavista, hovikuvaaja Tauvoa kuin luonnollisesti myös TUTO Cheerleadersiä ja TuTo-junnua. Näin voidaankin todeta, että lähes kaikki TUTO-perheen osaset ovat edustettuina videolla.

Live-musiikkia Marli Areenalle

Badfellas on Turusta ponnistava puoliakustinen bilebändi, jonka ohjelmisto koostuu suomalaisista ja ulkomaisista rock- ja pop-kappaleista aina vanhoista klassikoista nykypäivän hitteihin. Ohjelmistot räätälöidään aina keikan luonteen mukaan. Näytettä Badfellasin energisyydestä tarjoillaan Marli Areenan yleisölle heti keskiviikkona 14.9. kauden avauksessa, kun bandi esiintyy ennen peliä ja erätauoilla Hippoksentienpuoleisessa kulmaravintolassa. Liput otteluun TÄÄLTÄ halvimmillaan vain vitosella.

Spotify ja iTunes

Kaupungin Värikkäintä Lätkää -biisi on tulossa lähiaikoina myös kuunneltavaksi ja ladattavaksi Spotifysta ja iTunesista.

Lisätietoja Badfellasista: http://badfellas.net/

Katso video alta!

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneidemme tiedotteita