Kesäteatterissa

tarinoit20160913”Taas on viikonloppu ja työhuolet voi jättää. Kesäteatterissa menee Niskavuoren naiset. Vanhana emäntänä on Kirsti Karhi, Ekke Hämäläinen on Aarne, Sirppa Sivori on Martta ja Mirja Mane on Ilona. Liput maksavat 250 markkaa. Huopia voi vuokrata á 50 markkaa.
Mutta Uittamo vetää puoleensa eniten. Siinä vieressä on Heikkilän kasarmi. Tanssilava vilisee harmaapukuisia sotilaita. Poikien kauluslaatoissa olevat natsat kertovat, onko uusi tuttavuus sotamies, kersantti tai alikersantti, ehkä peräti upseerioppilas. Siinä sitä sitten niiden mukaan oppii poikia riviin laittamaan. Eräs alikersantti kuitenkin jää tästä kesästä mieleen. Hänet olen kohtaava vielä uudestaan.”

Lähde: Liisa Holkeri: Kesätyö. Teoksessa Iltapäivällä juna saapui Turkuun. Pahvinen matkalaukku ja muita kertomuksia. Turkuseuran julkaisu, myynnissä Föripuodissa. Kuva: Liisa Holkerin yksityisarkisto

Tarinoita Turusta

Tarinoita Turusta on lyhyitä kertomuksia ja tapahtumia Turusta, yhteistyössä Turkuseuran kanssa. Kotiseutuhistoria kiinnostaa tänä päivänä yhä enemmän. On hauska lukea ja seurata kotiseutumme tapahtumia vuosikymmenien takaa.