TPS otti vierasvoiton HIFK-kaukalossa

STT Urheilu

Vaisulla pelikokemuksella varustetun HIFK:n vaikeudet jatkuivat maanantaina jääkiekon Liigassa, kun TPS löi helsinkiläisjoukkueen 4–2.

Turkulaismiehistö voitti edellisen kerran vieraissa joulukuun alussa, seitsemän matkapeliä sitten. HIFK:lle kotitappio oli taas kolmas perättäinen.

– Meidän yv- ja av-peli tavallaan ratkaisi. Molemmilla oli saumoja, ja meillä oli oikein hyvä paikka lopussa, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi.

Turkulaisten ylivoimapeli puhkesi ratkaisevasti kukkaan kuuden ottelun jumin jälkeen. Nyt TPS-ylivoima tuotti hedelmää ja nopeasti. Mikael Pyyhtiä viimeisteli alta viiden minuutin mittelön avausmaalin takatolpalta Juuso Pärssisen syötöstä.

Taiston puolivälissä vierasjoukkue karkasi 3–1:een Tyler Steenbergenin viimeisteltyä onnekkaasti ylivoimalla.

– Viisi vastaan viisi -peli toimi, se vaikutti myös yv-pelaamiseen, TPS:n valmentajista ylivoimapelistä vastaava Kari Kalto myhäili.

Vierasjoukkueen alivoimapelaaminen ansaitsee kehut sekin. TPS kuoletti lopussa jopa viiden minuutin jäähyn, jonka aikana HIFK haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

– Meille tosi tärkeä voitto – ollut vähän nihkeätä viime aikoina, TPS:n Kalto kiitteli.