Onnistuuko tämä sinulta? Asento, johon jokaisen ihmisen pitäisi päästä

 

Syväkyykky on asento, johon jokaisen ihmisen pitäisi päästä. Silti se tuottaa joillekin suuria vaikeuksia. Fysioterapeutti Matti Melanen tietää, mistä vaikeudet johtuvat.

– Esi-isämme puuhastelivat oikeastaan kaikkea kyykyssä. Se oli heille luontainen asento. Ihminen ei ole fyysisiltä ominaisuuksiltaan paljoa muuttunut niistä päivistä, ympäristömme puolestaan on.

Nykyisin suurin ongelma on se, että harvan tarvitsee kyykistellä arjessa toimiessaan.

Leposyväkyykky on hyvä oppia siksi, että se on paitsi rento oleskeluasento, myös hyväksi kropalle monella eri tasolla. Suurimmat esteet kyykylle löytyvät nilkan, lonkkien, lantion ja alaselän rajoitteista.

Jokainen kyllä pääsee itselleen levolliseen syväkyykkyyn, mutta sen eteen pitää tehdä töitä. Pyri olemaan joka päivä valitsemasi aika, esimerkiksi 5-30 minuuttia kyykyssä. Ei yhtäjaksoisesti, vaan hyvältä tuntuvissa pätkissä.

– Jos et pääsee syväkyykkyyn muuten, siirrä jalkojasi leveämmälle, käännä jalkateriä hieman ulospäin ja laita kantapään alle koroke, esimerkiksi kirja tai korkokengät. Vähennä apukeinoja sitä mukaa, kun kroppa alkaa sopeutua asentoon.

 

Malla Murtomäki, Fanni Parma

Iltalehti julkaistu

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa