Kauniina syyspäivänä kävin ihailemassa luostarinmäen värejä. Poikkesin Kisällikahvilaan Jennyä tapaamaan, jospa pääsisi vaikka maistamaan kuuluisaa pannukakkua.
Rakennus on Arkkitehti P.J. Gylichin piirtämä ja valmistui 1851. Talossa oli vuokra-asuntoja aina vuoteen 1973 asti. Kahvilatoimintaa on talossa ollut jo liki 50 vuotta. Kahvilan sisätilat on suunnitellut tunnettu turkulainen sisustusarkkitehti Carin Bryggman, jonka kädenjälki näkyy monessa merkittävässä turkulaisessa rakennuksessa.
Astuessani sisään jäin odottamaan, kun kuulin Jennyn suunnittelevan viereisessä huoneessa muistotilaisuutta asiakkaan kanssa. Kisällin tiloissa pidetäänkin paljon erikokoisia kokouksia ja tilaisuuksia. Nämä tilat jos mitkä ovat mainiot todella idyllisen ja erilaisen tilaisuuden järjestämiseen. Erityismaininnan yritys saa siitä, miten se työllistää nuoria turkulaisia. Tilaisuuksissa lisätyövoimana käytetäänkin samoja nuoria, jotka ovat muun muassa kesätöissä Otava-kahvilan eri pisteissä.
Jenny vapautui ja istahdimme hetkeksi juttelemaan ja aivan oikein talon kuuluisaa pannukakkua ja kahvia tuotiin pöytään. Jennyn iloinen luonne huokuu juuri sellaista välittämistä, mistä asiakas tulee hyvälle mielelle.
Kysyin miten hänen polkunsa on johtanut juuri tälle alalle. Jo pienenä tyttönä leipomisesta ja kokkaamisesta haaveillut Jenny kouluttautui luokanopettajaksi, mutta palaset loksahtivat paikoilleen vasta kun kahvilatoiminnan esimiehen tehtävä Otava-kahvila -yrityksessä tarjoutui hänelle. Vastaan myös osasta Otava-kahviloiden tilavarausten hoidosta. ”Tykkään työstäni kovasti ja pannukakkukin on täällä paikan päällä valmistettua”, Jenny kertoo.
Kysyessäni mistä hän ammentaa voimaa työhön ja jaksamiseen, Jenny kertoo uimaharrastuksestaan ja vapaa-ajasta nuorten kanssa. Entisenä kilpauimarina hän valmentaa nuoria turkulaisia vesipallon pelaajia, mikä kuulostaa mahtavalta.
Pois lähtiessäni mietin miten mukava tämä pieni alkusyksyn pannukakkuhetki olikaan. Tänne tullaan uudestaan.
Petri Hyrsky
#hyvääpannukakkua#otavakahvilat#kisällikahvila
Avainsanat: #syksy
Tervetulo lounal Neste Lieto 19.5-25.5

MAANANTAI 19.5. Jauhelihakeitto L,G 9,00 Talon lihapullat L,G Sinappinen savulohikastike L,G Paprikahärkää L,G Ristikkoperunat L 11,50 Keittiöstä Naudan lehtipihvi
Helmen herkullinen ja raikas aamiainen

Aamiainen on tarjolla noutopäydästä joka päivä: Helmikahvila, Tuureporinkatu 11 puh. 0400 208 178 ARKISIN klo 6.30 – 10.00 ja
Yrityskyläs – Eve the Creator

Ulvilasta Australian kautta Liedon perälle. Tapaan Eveliina Sillanpään, kotoisasti Even, konttorissaan Turun keskustassa. Konttori on yhteistyötila, jossa toimii myös muita
Viikon turkulainen Eva Dziezic

Eva on Park Hotellin sielu Puolalanpuiston kupeessa nököttävässä viehättävässä jugendtalossa sijaitseva Park Hotel on pala Keski-Eurooppaa keskellä Turkua. Perhehotellin
Tekoäly yksinyrittäjän työkaluna

Tekoäly yksinyrittäjän työkaluna –mahdollisuudet, rajat ja konkreettiset askeleet Tekoäly on muuttanut liiketoimintaympäristöä nopeammin kuin moni osasi ennustaa. Vielä muutama
Vuoden 2024 Hantvärkkari Pia Zettinig

Vuoden 2024 Hantvärkkari: Pia luo merkityksellistä taidetta muistoja ja tarinoita yhdistelemällä Turun Yrittäjien hallitus valitsi Tierra Finlandian yrittäjä Pia