Viikon turkulainen Senni Nieminen

 

Senni ”Hilma” Nieminen  – ylivertainen turkulaismamma

Turkulaisuudesta muodostetaan usein kuva henkilöiden kautta. Monelle tulevat ensimmäisenä mieleen Mauno Koivisto, Matti ja Teppo tai vaikkapa Timppa Nummelin. Hiukan vanhemmille ikäpolville turkulaisuuden henkilöitymä oli näyttelijä Senni Nieminen, jonka hahmo Paavo Vihervän kirjoittamassa radiosarjassa Hilma ja Akseli oli ylivertainen, Nummenpakan murretta estottomasti tykittänyt topakka turkulaismamma. Hilma jäi leskeksi, kun vastanäyttelijä, lietolaissyntyinen Hemmo Airamo kuoli vuonna 1963. Senni jatkoi sarjaa soolona,  mutta ihan alkuvuosien suosiohuipulla  ei Hilma ilman Akselia pysynyt.

Senni Niemistä kohtaan ei ole ihan reilua, että hänet muistetaan enimmäkseen Hilman ja Akselin kautta. Vuonna 1927 Turun Työväen Teatterissa aloittanut komedienne mainitaan niinä näyttelijöinä, joiden ansiosta vaatimatonkin filminpätkä voi nousta arvostetulle tasolle. Siitä ovat todisteena Niemisen 1950-luvulla voittamat kolme Jussi -palkintoa. Taisipa presidentti J.K. Paasikivikin olla Hilma ja Akseli-fani, hän myönsi  Senni Niemiselle Pro Finlandia -mitalin vuonna 1955.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa