Wilma Murto on Vuoden turkulainen 2022

 

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto on valittu Vuoden turkulaiseksi 2022. Hopealle kilpailussa sijoittui ravintolayrittäjä Khaled Azizi ja kolmannelle sijalle ylsi Finlandia-palkittu kirjailija Iida Rauma.

Murto sai äänestyksessä huimat 5 842 ääntä, eli miltei 40 % koko äänimäärästä. Azizi kiilasi mustana hevosena hopealle virallisen ehdokaslistan ulkopuolelta saamillaan 1 627 äänellä. Kolmanneksi sijoittunut Rauma kahmi itselleen 1 260 ääntä.

Wilma Murrolla on meneillään huima voittoputki – Urheilugaalassa Euroopan mestari valittiin Vuoden esikuvaksi ja Suomen ennätyksillä sokeroitu voitto EM-kisojen seiväshypyn finaalissa äänestettiin Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Nyt Murto on kruunattu ansaitusti myös Vuoden turkulaiseksi 2022.

– Murron menestyminen on huikea esimerkki siitä, miten rimaa korottamalla ja itseään haastamalla voi saavuttaa uskomattomia tuloksia – niin urheilussa kuin elämässä ylipäätään. On ollut sykähdyttävää seurata, miten Murto on tehnyt suomalaista yleisurheiluhistoriaa, Turun pormestari Minna Arve kertoo.

Vuoden turkulainen -kilpailun äänestäjien perusteluissa korostui erityisesti Murron huikea suoritus EM-kilpailuissa. Hänen koettiin myös olevan loistava esimerkki turkulaisuudesta ja hieno esimerkki erityisesti nuorille.

– Wilma tarjoili vuoden upeimman urheiluelämyksen, jota oli mieletöntä seurata! Lisäksi Wilma edustaa myös turkulaisuutta parhaimmillaan: hän on iloinen, positiivinen, sanavalmis ja huumorintajuinen urheilija, josta voi suomalaisena ja turkulaisena olla niimmaanpalkauhiasten ylpiä, eräs Murron äänestäjä perusteli.

Wilma Murto palkittiin ja kukitettiin Turun kaupungintalolla torstaina. Vuoden turkulainen sai pormestari Arveelta palan Kakolan graniittia Kauppatorin vanhasta kivestä muokatun palkinnon muodossa.

 

Vuoden turkulainen -äänestyksellä pitkä historia

Vuoden turkulaisia on äänestetty jo vuosikymmeniä. Läpi kilpailun historian viihdetaiteilijat ja urheilijat ovat menestyneet kilpailussa hyvin, mutta voittajien joukkoon on mahtunut myös esimerkiksi Turussa paikallisesti vaikuttavia henkilöitä.

Vuoden turkulaisia ovat olleet muiden muassa jääkiekkoilija Saku Koivu, Miss Suomi Lola Odusoga, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth, rockartisti Michael Monroe, freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo, keittiömestari Erik Mansikka ja näyttelijä Miska Kaukonen. Viime vuonna voittoon äänestettiin Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky.

Vuoden turkulainen -kilpailun käynnisti kaupunkilehti Turkulainen jo vuonna 1985, mutta kilpailussa oli välillä vuosien tauko. Tänä vuonna kilpailun ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turun Sanomat, Yle Turku sekä Radio Auran Aallot.

Kuva: Iltalehti

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa