Welhot kaatui ja pleijariunelma elää

Keltapaidat kaatoivat lauantaina jännittävien vaiheiden jälkeen sarjakärki Kuopion Welhot kotona Gardenilla 7-6 lukemin. Viittä vaille liigajoukkueen nujertamiseen vaadittiin suurta taistelusydäntä ja sitä löytyi nyt jokaiselta kotijoukkueen pelaajalta. Vanhan ykkösvitjan kirjaimellisesti hajottua vaadittiin nyt uusia vastuunkantajia ja tutkapari Jussi Tammi ja Antti Hopeanaula vastasi tähän huutoon näkyvimmin. Illan hahmoihin voidaan laskea myös maalivahti Christian Del Castillo joka otti montaa varmaa maalipaikkaa pois taitavilta kuopiolaisilta. Voitto varmisti sarjapaikan myös ensi kaudeksi Divarissa ja jälleen ollaan mukana myös täysillä pleijarikamppailussa alkuvuoden alakulon jälkeen.

Blue Fox – Welhot 7-6 (0-1, 4-2, 3-3)
ottelupöytäkirja

– Alussa Welhot tuli todella terävästi jolloin Casti piti meidät pelissä mukana. Avauserän lopussa pelimme jo parani ja toisessa erässä se alkoi tuottamaan tulosta. Pari harmittavaa virhettä toi kaverin vielä mukaan, mutta onneksi nyt ei nitkahtanut. Joka jätkä laittoi tänään hienosti itseään likoon ja kova duuni toi nyt palkinnon, kertaili tyytyväinen FBC Turun päävalmentaja Teemu Vainio pelin jälkeen.

Welhot tuli kovalla paineella alussa terävästi ja loi monta vaarallista tilannetta jossa Castillo sai maalilla venyä parhaimpaansa. Eka kymppi pelattiin käytännössä kotijoukkueen maalilla, mutta onneksi maalittomana. Jälkimmäinen erän puolisko oli sitten jo tasaisempaa, mutta vieraat saivat tilanteisiin nähden ansaitusti sen erän ainokaisen näyttävän kuvion päätteeksi.

Toinen erä oli kotijoukkueelta yksi kauden parhaista kahta pientä kauneusvirhettä lukuunottamatta. Ensin Markus Järvinen iskee takatolpilta luvut tasoihin Joakim Ervastin näyttävästä poikkarista. Tämän jälkeen tutkapari Antti Hopeanaula-Jussi Tammi ottaa joukkueen reppuselkäänsä. Härkämäisesti kärkenä möyrinyt Hoppe pohjustaa Tammelle kolme laatupaikkaa josta mies pistää kyselemättä sisään. Valitettavasti tämän hattustelun väliin osuu pari oman avauspelaamisen lapsusta ja Welhot pääsee toiselle erätauolle vain maalin perässä.

Päätöserä oli eristä tasaisin lauantaina jossa mentiin kissa ja hiiri leikkiä. BeeCee iski aina ensin kahden maalin johtoasemaksi, mutta Welhot tuli aina heti perään maalin päähän. Näin tapahtui kolmeen kertaan ja kotijoukkueen maalareina onnistuivat nyt Hannes Kari, Aleksi Lahti ja Joakim Ervast. Viimeisen kotijoukkueen maalin jälkeen Welhot turvautui aikalisään ja pelasi pitkään ilman veskaria. BeeCeellä oli pari paikkaa ratkoa tyhjiin, mutta laukaukset nuolivat vain kuopiolaismaalin tolppia. Kotiyleisön sykkeet sai korkealle vielä halvahko kavennusosuma päätösminuutilla, mutta tätä lähemmäksi Welhot ei enää onneksi päässyt . Summerin soidessa keltainen ja vapautunut kasa vuorasi Castillon.

Sarjapaikka varmistettuna päästään nyt tappelemaan vapautuneesti pleijaripaikasta joka on nyt taas omissa käsissä, mutta ei tule varmastikaan helpon kautta. Sunnuntaina jatketaan Gardenilla, kun vastaan tulee nurkkaan ahdistettu LeBa. Tappio tietäisi Lehmon pojille karsintapaikan varmistumista, joten homman nimi on varmasti viimeiseen mieheen. Lauantain arvokas voitto on nollattava yön aikana ja nöyrä työnteko jatkukoon sunnuntaina.

– Juu ei tulla sunnuntaina saamaan mitään ilmaiseksi. Kaveri tappelee sarjapaikastaan ja on varmasti terävänä vastahyökkäyksissään. Viimeksi Kontiolahdella onnistuttiin hakemaan niukkamaalisesta pelistä voitto kovalla duunimäärällä ja työhaalarit täytyy myös nyt löytyä joka äijältä vaikka onkin sunnuntai, päätti Vainio.