TUTOlle harvinainen kotitappio

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Tilastot
TUTO Hockey sai lauantaina Marli Areenalle vieraakseen JYP-Akatemian. Tasainen ottelu kääntyi päätöserässä vierailijoiden eduksi, ja täydet sarjapisteet matkasivat Jyväskylään lopulta lukemin 1-4.

Molemmilla omat hetkensä avauserässä

Ottelun alkuun kotijoukkue TUTO Hockey tuli kovalla paineella, pelaten JYP-Akatemialta tilan ja ajan pois. Painostus tuotti tulosta heti ottelun alussa, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Aleksi Rutanen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon Mikko Laineen ja Olli-Pekka Heinimäen syötöistä. Rutasen rannelaukaus sujahti tolpan kautta sisään etukulmasta, ohi JYP-Akatemian maalilla torjuneen Markus Ruusun.

Maalin jälkeen TUTO jatkoi pirteää pelaamistaan ja JYP-Akatemia oli alati vaikeuksissa. Vaikeudet kasvoivat entisestään ajassa 04:28, kun jyväskyläläisten puolustaja Olli Aittola komennettiin istumaan kahden minuutin rangaistusta kampituksesta.

Ylivoimalla ehdottomasti kauneimman kombinaation sommittelivat Petteri Nummelin ja Aki Juusela. Komean seinäsyöttökuvion jälkeen Nummelin pääsi laukomaan aivan maalinedustalta, mutta tällä kertaa Ruusu löi luukut kiinni ja näin vierailijat selvittivät illan ensimmäisen alivoimansa.

Tapetun rangaistuksen jälkeen JYP-Akatemia alkoi saada pelistä parempaa otetta. Vierasjoukkueen parantunut peli johti Samu Suomisen rangaistukseen, jonka aikana Riku Sihvonen tasoitti lukemiksi 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen JYP-Akatemia siirtyi entistä vahvemmin kuskin paikalle ja teki sen myös tuloksekkaasti: tasoitusmaalista oli kulunut vain kolmisen minuuttia, kun Waltteri Lehtonen runnoi kiekon etutolpalta ohi TUTOn maalia vartioineen Rasmus Rinteen.

Kahden takaiskumaalin jälkeen TUTO alkoi löytää uudelleen ryhtiä pelaamiseensa ja loppuerä pelattiinkin suurimmaksi osaksi jyväskyläläisten puolustuspäädyssä. Painostus ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan ensimmäiselle erätauolle poistuttiin 1-2 vierasjohdossa.

Maalittoman toisen erän lopussa draamaa

TUTO aloitti toisen erän avauserän tavoin kovalla painostuksella. Kaikki neljä ketjua saivat luotua painetta JYP-Akatemian päätyyn, ja maalipaikkojakin syntyi mukavaan tahtiin. Useimmin maalintekoa pääsi yrittämään TUTO-hyökkääjä Aki Juusela, joka esitteli kahteen otteeseen tulista rannelaukaustaan: ensimmäinen nousi niukasti yli maalin ja toinen päätyi Ruusun räpylään.

Erän puolivälissä TUTO sai luotua lähes kahden minuutin mittaisen pyörityksen hurrikaanipaitojen päätyyn, mutta tuloksetta. Painostuksen päätteeksi vierailijat kävivät lähellä maalintekoa, kun TUTO-pelaajan kiekonmenetyksen jälkeen Ville Tiitinen polki nokikkain Rasmus Rinteen kanssa, mutta 21-vuotiaan puolustajan laukaus kilpistyi TUTO-maalivahdin varusteisiin.

Erän lopulla Petteri Nummelin osoitti kiekollista taitoaan, kieputtamalla JYP-Akatemian kärkikarvaajan täysin solmuun. Nousun päätteeksi ”Petu” laukoi ranteella kohti takakulmaa, mutta kotiyleisön harmiksi laukaus painui niukasti ohi maalin.

Reilu minuutti ennen erän päättymistä Marli Areenalla nähtiin ikävä episodi, kun Tomi Wilenius taklasi hyökkäysalueella JYP-Akatemian Anton Stråkaa. Kovan taklauksen jälkeen Stråka jäi makaamaan jään pintaan, eikä hyökkääjä päässyt jäältä pois ilman paareja. Tilanteesta tuomittiin Wileniukselle 5+20 minuutin rangaistus estämisestä. Ottelun tuomaritoiminta herätti hallilla suurta ihmetystä, ja matsin jälkeen ihmettelijöiden joukkoon liittyi myös TUTOn kultakypärä Aki ”Keni” Keinänen.

”Kyllä me ihan hyvin pelattiin. Siinä mielessä harmittaa, että hallilla oli paikalla kaksi joukkuetta ja yleisö, mutta tuomarit ei tällä kertaa päässyt paikalle.”

JYP-Akatemian erän lopun ylivoima ei tuottanut tulosta, joten toisellekin erätauolle poistuttiin vieraiden johtaessa kiihkeää ottelua lukemin 1-2.

Kirivaihde ei tuonut toivottua tulosta

Päätöserään lähdettäessä TUTOlla oli vielä kolme ja puoli minuuttia alivoimaa kestettävänä. Ensimmäinen maalipaikka aukesi alivoimasta huolimatta TUTOlle, kun heti avausminuutilla Hannu Kuru laukoi terävästi kohti Markus Ruusun vartioimaa maalia. Nuori veskari kuitenkin venytti patjansa laukauksen tielle, estäen kotijoukkueen illan toisen maalin.

Erinomaista alivoimapeliä viime otteluissaan esittänyt TUTO kesti pitkän alivoiman, mutta vain sekunteja rangaistuksen päättymisen jälkeen Ville Tiitinen vei JYP-Akatemian kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen TUTO ei lamaantunut, vaan löi kirivaihteen isosti silmään. Ensin Kasperi Nuto purjehti näyttävästi keskustasta läpi ja hetkeä myöhemmin omaa laukaustaan pääsi kokeilemaan TUTO-sentteri Joonas Toivanen. Kumpikaan paikoista ei tuottanut kaivattua tulosta, joten ottelun viimeiselle vitoselle lähdettiin vieraiden johtaessa kahdella maalilla.

Kolmisen minuuttia ennen ottelun päättymistä vieraiden Henri Niemi komennettiin rangaistusaitioon. Aikalisänsä pelikatkolla käyttänyt TUTO haki ylivoimalla raivoisasti kavennusmaalia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ottelun päätösminuutilla JYP-Akatemian kultakypärä Riku Pitkänen iski laatan vielä tyhään maaliin, viimeistellen loppulukemiksi 1-4. Tappio oli TUTOlle vasta toinen kotikaukalossa viimeiseen neljääntoista otteluun. Tappiosta huolimatta Aki Keinänen näki joukkueen pelin parantuneen keskiviikosta, ja katseet tulevaan suunnataankin positiivisin mielin.

”Kyllä me jo mentiin eteenpäin keskiviikon LeKi matsista. Ensi keskiviikkona taas sitten uusi peli.”

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo puolestaan kiitteli joukkueensa otteluun tuloa, mutta myönsi otteen herpaantuneen pelin edetessä.

”Hyvä alku ja siitä sitten vähän jalka pois kaasulta. Ei riitä kun antaa 95%, sen on joku joskus aikasemminkin todennut.”

TUTOn osalta pelit jatkuvat keskiiviikona, kun joukkue matkaa K-Vantaan vieraaksi. Ottelua voit seurata Fanseatista, Radio Cityn taajuuksilta, tai Sporttibaarin valkokankaalta. Seuraavan kotiottelunsa TUTO pelaa ensi viikon perjantaina (3.3.), kun Espoo United saapuu vierailemaan Turun sydämeen. Perjantain matsiin voit hankkia edullisemmat ennakkoliput Ticketmasterin lipunmyyntipisteistä tai TÄSTÄ