Kansalaistilassa järjestetään maaliskuussa Ompelujamit

Onko nappi löysällä, repsottaako vetoketju? Ompelujamit x 100 -tapahtumassa tarjoamme sadalle turkulaiselle tunnin verran henkilökohtaista opastusta vaatteiden korjaamiseen ja tuunaamiseen. Voit korjata omia vaatteita, paikata rikkinäisiä neuleita ja virkkuita sekä kokeilla perinnekäsitöitä.

Museokeskuksen Kansalaistilassa Turun keskustassa käytössäsi ovat koneet, langat ja poistotekstiilimateriaalit. Ompelussa sinua auttavat ammattitaitoiset ohjaajat. Ompelua voit opastuksen jälkeen jatkaa niin kauan kuin tarvitset. Omien paikkausprojektien uupuessa voi työskennellä ”hikipajassa”, jossa maksetaan bangladeshilaista tuntipalkkaa. Ompelujameissa jaetaan lisäksi tietoa Turun ompelupalveluista, ja kävijöiden kiinnostuksen mukaan heitä ohjataan eteenpäin myös muihin käsityötaitojen kehittämistä tarjoaviin palveluihin

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH:n) tavoitteena on kehittää tekstiilien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Tapahtumalla halutaan herättää vaatehuoltoon liittyvä osaaminen jälleen henkiin ja tehdä korjaamisesta taas arkinen askare. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Storm Motor järjestää samassa tilassa käytettyjen prätkäkamojen muodonmuutoskilpailun, jossa kilpailijat pääsevät suunnittelemaan asujen ja kypärien materiaaleista uutta. Left Oversin roskamuotoilukollektiivi järjestää lauantaisin Ompelujameissa neulegraffitityöpajaa, jossa valmistetaan yhdessä teosta kevään Knit´n´Tag -tapahtumaan. Tervetuloa mukaan!

Aikataulu

Ompelujamit Forumin kauppakeskuksen Kansalaistilassa 28.2.-18.3.2017
ti–ke klo 10–16
to–la klo 11–18

Lisätietoja: Sini Ilmonen, puh. 040 867 0139 tai sini.ilmonen(at)lsjh.fi

Ompelujamit järjestää: Lounais-Suomen Jätehuolto.

Turun museokeskus tarjoaa tilan veloituksetta yhteistyötahojen käyttöön. Svenska Kulturfonden tukee kansalaistilatoimintaa ja Turun AMK tarjoaa jameissa käytettävät koneet.

http://kalenteri.turku.fi/events/tapahtuma/ti-02142017-1000-kansalaistila-kaikille-avoin-pop-tila

Ompelujamit-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1842727579273870/

Knit’n’Tag-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/621222138056811/

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneidemme tiedotteita