Viikon turkulainen Ville Niinistö

 

Se seuraava Niinistö?

Ville Niinistö syntyi Turussa  vuonna 1976.  Setämies Sauli Niinistö toimi silloin Halikon virkaatekevänä nimismiehenä ja lähti mukaan politiikkaan pari vuotta myöhemmin, kun tuli valituksi Salon kaupunginvaltuustoon 404 äänellä.
Eduskuntaan Ville valittiin tasan 20 vuotta setänsä jälkeen, vihreiden puheenjohtajaksi ja ympäristöministeriksi vuotta ennen kuin Saulista tuli presidentti. Villeä ei useimmiten ole julkisuudessa käsitelty presidentin veljenpoikana, siksi omapäinen ja -polkuinen tämä tukaltaan ja parrankasvultaan tumma nykyinen europarlamentaarikko  on.

Villen isä Kari Niinistö on yksi Suomen arvostetuimmista kasvatustieteilijöistä ja luultavasti se henkilö, joka onnistui tyrkkäämään opinnoissaan laiskanpuoleisen velipoikansa sen verran pääsykoekirjojen pariin, että tämä onistui pääsemään Turun yliopistoon, ensin valtiotieteelliseen mutta pian lainopilliseen. Kari opetti Saulille shakin siirrot, mutta aikuisina ei ole yhdessä pelailtu.

Ville Niinistön poliittisesta kunnianimosta emme paljon tiedä. Hän tuntuu viihtyvän Euroopan parlamentissa ja on siellä profiloitunut ympäristöasioiden erikoistuntijana. Vilkkaalla mielikuvituksella varustettu henkilö voi muistaa, että Niinistö on taustaltaan poliittisen historian tutkija, jonka erityisen mielenkiinnon kohteena oli  Venäjän ulkopolitiikan asiantuntijoiden ajattelutavat Venäjän asemasta maailmassa. Tuollaisen taustan omaavalle henkilölle saattaisi olla kysyntää, kun helmikuussa valittavan presidentin virkavuodet ovat täynnä, Suomen on jälleen arvioitava uudelleen asemaansa Venäjän naapurina ja Pekka Haavisto on lopultakin väsynyt yhä uudelleen kampanjoimaan pääsystä  Mäntyniemen isännäksi. Hurjastellaanpa lisää mielikuvituksen siivin. Ehkäpä jossain tulevaisuuden presidentinvaalissa voi vastakkain olla kaksi Niinistön suvun jäsentä, tämä vihreä veikko ja kokoomuksen Porin piirijohtajana ja  puolueen viestintäpäällikkönä uransa aloittanut tohtori?

Kuva: www.villeniinisto.fi

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa