Viikon turkulainen Vaakku Varjus

 

Vaakku on matkannut maailman ympäri

Oikein kukaan ei taida muistaa, että Vaakku Varjuksen etunimi on Ari. Ari Juhaniksi hänet kuitenkin kastettiin  ja äitinsä poikana kasvatettiin. Juhaksi kutsuttiin, ei niinkään Ariksi. Isästä ei Vaakulle puhuttu ennen kuin hän rippikouluikäisenä tarvitsi virkatodistuksen. Siinä luki, että Vaakun isä on maankuulu tamperelainen pasunisti, viihdyttäjä, laulaja ja jazz-mies Aarre ”Acre” Kari. Vaakun äiti olisi mieluiten pitänyt tiedon pojalta salassa, mutta kun isä näin oli löytynyt, pitihän hänelle ilmoittautua ja käydä tervehtimässä. Kun juna pysähtyi Tampereen asemalla, oli Acre poikaansa  vastassa, Ensimmäiseksi kurvattiin kioskin kautta. Acre heitti ostamastaan kartongista tupakka-askin pojan syliin ja sanoi :poltat sää kumminkin kun kerran muusikko oot.”

Vaakku on armoitettu trubaduuri, nuorempana duettokumppanina soitti ja lauloi Moko Karttunen, nykyään usein Eki Vilen. Uran huipuksi voidaan laskea esiintyminen Vilperin perikunta -yhtyeessä, nyt nimellä Arvid Vilperi. Radiotähtenä Vaakku muistetaan Janne Porkan kanssa tehdystä hauskasta ja koskettavastakin Isi ja Tommi -sarjasta.  Ruotsinlaivoilla Vaakku on trubaduurina matkannut merimailein mitattuna maailman ympäri.

Kuva: Turun kesäteatteri

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa