Viikon turkulainen Sylvi Siltanen

 

Sylvi Siltanen rikkoi lasikaton

Ellei arkkipiispan virkaa lasketa, nykyään ei taida olla enää yhtään lasikattoa hajottamatta. Nainen on ottanut ansaitun paikkansa yhteiskunnassa. Vielä vuonna 1972 oli iso juttu, että nainen valittiin maaherraksi. Tuon katon puhkaisi Sylvi Siltanen, Loviisan seudulla vuonna 1909 syntynyt mutta jo ennen sotia turkulaistunut työväenliikkeen veteraani. Siltanen eteni Turun Työväen Säästöpankin tilinpitäjästä asevelipiirin kirjanpitäjäksi ja edelleen oman tilitoimiston yrittäjyyden kautta kansaedustajaksi vuonna 1958. Turun kaupunginvaltuustoon Siltanen valittiin jo vuonna 1950. 12 vuoden parlamentaarikkouran jälkeen presidentti Urho Kekkonen nimitti Siltasen Turun ja Porin läänin maaherraksi. Nimitys ei kaikkia Turun seudun demareita miellyttänyt, sillä Siltanen tiedettiin vähemmän punaiseksi kuin tuolloin valtaan nouseva nuori polvi. Asevelihenki oli vielä muistissa.

Maaherrana Siltanen oli arvostettu. Hänestä tuli toinen maaherra, joka piti majaansa vuonna 1967v valmistuneessa kuparippintaisessa virastotalossa.  Syöväntorjuntatyö ja työ vanhusten hoivatyössä  saivat häneltä varsinaisen virantoimituksen rinnalla paljon aikaa. Jo ennen kansanedustajaaikojaan Siltanen oli ollut yksi Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perustajakokouksen osanottajista.

Kuvateksti:

Maaherra Sylvi Siltanen osallistui Pyrkijän Liedon tehtaan avajaisiin vuonna 1973. Muita naisia ei uutiskuvasta löydy. Hänen vierellään Liedon kunnanjohtaja Touko Niemelää kättelee Huhtamäki-yhtymän hallitusen puheenjohtaja LA. Puntila. Vanhat lietolaiset tunnistavat kuvasta myös Siltasen takana vilahtavan päätoimittaja Aaro Punkarin. Kuva: Museovirasto  

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa