Viikon turkulainen – Stefan Håkans

 

Inter perustettiin pappa betalar  meiningillä

Jalkapalloseuran perustaminen ja omistaminen on niin tyyristä hommaa, että on parasta olla laivanvarustaja, jotta rahkeet kestäisivät.  Turun Interin perustaja Stefan Håkans on sijoittanut vuosien varrella joukkueeseen niin paljon, että kerran sanoi haastattelussa, että ei ole uskaltanut summia edes vaimolleen kertoa.  Nyttemmin menestyvä, mutta rahasyöppö seura on otettu osaksi Alfons Håkans -konsernia ja pallopelin kustannukset sipaistaan pois siitä potista, jonka hinaajat ja jäänmurtajat merillä tienaavat, omaa lompsaa ei enää tarvitse suoraan kaivaa. Avustusta urheilubisnekseen on saatu yhteiskunnaltakin. Helsingin käräjäoikeus piti petoksena sitä, että Veritas -stadionin kulunvalvontajärjestelmän hinta ilmoitettiin hakemuksessa suuremmaksi kuin mitä todelliset kulut olivat. Håkansille paukahti ehdollinen vankeustuomio, mikä oli tietysti  viime vuonna kahdeksankymppisiä viettäneelle patruunalle enemmän kuin noloa.

Interin perustaminen oli perhejuttu. Kun nappulasarjoista ulos kasvaneelle pojalle Patrikille ei vuonna 1990 löytynyt pelipaikkaa, päätti isä Stefan, että perustetaan  sitten oma seura. Sinimustat fanit pitävät yllä jatkuvaa toraa mustavalkoisen paikallisvastustajan kanssa. Tepsiläisten kannalta on noloa, että derbyotteluita ei ole tarjolla, kun ryvetään sarjaporrasta alempana ja taistelu Turun futiskunniasta on ”nuoren” tulokkaan heiniä.
Kuva: FC Inter

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa