Viikon turkulainen Simo Pasanen

 

Fiksumpi Pasanen oli saariston ääni

Toimittaja Simo Pasanen oli sukua sekä Spedelle että Pelle Hermannina tunnetulle Veijo Pasaselle. Viihteen tekijänä Simokin aloitti, mutta päätyi lopulta vakavaksi radioääneksi, jonka selostustapa teki joulurauhan julistuksesta juuri sellaisen kuin pitikin ja jonka rauhallinen kuvailu Saaristotien ruuhkista Liikenneradiolle saatteli turkulaiset vuosikymmenten ajan juhannuksen viettoon.

Simo Pasanen syntyi Riihimäellä, mistä hän ylioppilasvuosien jälkeen päätyi ensin Hämeen Sanomiin, sitten Uuden Auran ja Turun Sanomien kautta Yleisradioon, joka tuotti ohjelmaa Turun konserttitalon alakerrassa olleissa tiloissa. Tervetuloa aamukahville, Rannikolta rannikolle ja Tois pualt jokke olivat radiohittejä 60-luvun alussa.

Kun Yle perusti aluetoimitusverkoston, tuli Simosta Käsityöläiskadulle siirtyneen toimituksen ykköstykki. Hänen kiinnostuksensa suuntautui erityisen paljon mereen ja saaristoon. Simoa kohdeltiin merivartioston paateilla omana miehenä. Vapaa-aika kului  Anja-puolison kanssa omalla veneellä. Kun merta rakastaneen miehen aika kesäkuussa 2006 tuli täyteen, ripoteltiin tuhka Saaristomeren syliin.

Kuva: Yle

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa