Viikon turkulainen -Sauli Niinistö

 

Sauli oli tohelo kyyppari

Nyt, kun Viikon turkulainen -palstaa on julkaistu jokseenkin yhtä monta kertaa kuin itsenäisellä Suomella on syntymäpäiviä takaaan, voimme hyväksyä myös salolaissyntyisen Sauli Väinämö Niinistön turkulaiseksi.

Valmistuminen Turun yliopiston oikeustiteellisestä tiedekunnasta, pitkä ura Turun hovioikeuden esittelijänä ja se, että on vaaleissa äänestänyt Turun kaupunginjohtajaksi päätynyttä Armas Lahoniittyä, tuonevat tarpeeksi turkulaispisteitä. Ettäkö mitä? Porvari Niinistö äänesti punaista Arppua? Niin kävi, ei tosin valtakunnallisissa vaaleissa, mutta Turun yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa kyllä 1970-luvun alussa. Niinistö oli saanut kavereitaan jututtaessaan sen kuvan että Lahoniitty on tolkun kaveri. Niinistön pelasti sitten porvaripuolellle Maija Perho, joka kiikutti osakunnan kuppilassa Saulin kaljatuopin viereen kokoomuksen jäsenhakemuspaperit.

Siitäkin Niinistölle annetaan lisäpisteet turkulaisuudesta, että hän on toiminut kyypparina höyrylaiva Ukko-Pekalla. Tosin vain yhden illan mutta kumminkin. Vuonna 2005, presidentinvaalien alla järjestettiin hyväntekeväisyystempaus, jossa julkkikset tarjoilivat. Niinistö hoiti homman melkein rutiinilla, mutta kaatoi yhden pullon valkoviiniä Joutsen -apteekkarskan leningille.

Onnea Suomelle ja hyviä eläkepäivien odotuksia Saulille!

Kuva: Ukko-Pekan arkisto

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa