Viikon turkulainen Sakari Alhopuro

 

Jäniksen rääkäisy teki Alhopurosta luonnonkuvaajan

Jänis, johon haulikon panos osui, päästi tuskaisan huudon, kuin lapsen rääkäisyn. Metsästyksestä innostunut Sakari Alhopuro järkyttyi. Hän päätti siinä paikassa, että ei enää lähesty eläintä ase kädessä. Kameralla hän sen sijaan on tähdännyt kaikenkokoisia luontokappaleita sitäkin innokkaammin.

Elämän suojeluun Sakari Alhopuroa sitoo lääkärinvalakin. Tampereella syntynyt ja Helsingissä koulutiensä aloittanut Alhopuro valmistui lääkäriksi Turun yliopistosta ja perusti vuonna 1973  yhdessä Kari Aitasalon kanssa yksityisen Puutarhakadun lääkäriaseman. Se tuli kaikkien turkulaisten tuntemaksi viimeistään kymmenen vuotta myöhemmin, kun yritys muutti Humalistonkadulle ja otti nimekseen Lääkäriasema Pulssi. Pulssi kasvoi Suomen suurimmaksi  yksityiseksi lääkäriasemaksi ja sairaalaksi. Parhaimmilaan yrityksessä työskenteli yli 500 ihmistä.

Lääkintöneuvoksen arvon saavuttaneen miehen  elämäntyö myytiin vuonna 2011 Terveystalolle ja Alhopurosta tuli varakas mesenaatti. Yrityskaupan vuonna hän oli Suomen toiseksi suurituloisin henkilö. Varoja on sittemmin käytetty monin tavoin Turun ja turkulaisten hyvinvoinnin hyväksi. Sakari Alhopuron säätiö on tehnyt suurlahjoituksia lääketieteen
ja kauppatieteen hyväksi. Yksi Alhopuron lahjoituksista hivelee turkulaisten silmää kevään tullen, kun hänen Aurajoen rannalle lahjoittamansa kirsikkapuut puhkeavat kukkaan.

Valokuvauksesta Alhopuro kiinnostui jo kymmenvuotiaana saatuaan isältään Amerikan-tuliaisena oman kameran. Alussa kuvattu kohtaaminen jänispolon kanssa teki hänestä intohimoisen luonnonvalokuvaajan 40 vuotta sitten. Opettajana toimi muun muassa alan legenda Hannu Hautala.

Kuva: Sakari Alhopuron säätiö

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa