Viikon turkulainen – Reijo Mäki

Vares ei vanhene

Reijo Mäki tuli luoneeksi hahmon, joka otti tämän Satakunnassa syntyneen mutta kauppakorkeakouluopintojen myötä täysturkulaistuneen dekkarikirjailijan panttivangikseen. Mäki olisi halunnut kirjoittaa monipuolisempaa tuotantoa, mutta kansa tahtoi toisin ja niinpä yksityisetsivä Jussi  Vares on saanut seikkailla jo yli 30:ssa romaanissa. Eikä loppua näy. Mäki toimittaa jokavuotisen Vareksen kustantajalle kevättalvella, vetää hetken henkeä  (joskus harvoin seurusteluravintola Apteekissakin) ja alkaa naputtaa seuraavaa. Kun isänpäivän ja joulun myyntisesonki on parhaimmillaan, on Mäen kirjoituskammiossa Kakolanmäen kupeessa jo seuraavan vuoden seikkailu hyvinkin hahmollaan.
Ajan kuluminen pakotti Mäen irrottamaan Vareksen omasta kokemuspiiristään. Jonnekin 2010-luvulle saakka Vares ja Mäki vanhenivat jokseenkin yhtä jalkaa, mutta sitten kirjailija päätti lopettaa päähenkilönsä ikääntymisen jonnekin lähestyvän keski-iän paikkeille. Nykyään 63 -vuotias Reijo on  siis parikymmentä vuotta vanhempi kuin alter egoksikin arvailtu Jussi.  Sitä, kuinka monta Varesta Mäki vielä kirjoittaa, ei tiedetä. Se tosin tiedetään, miten Jussi Varekselle lopulta käy. Hän luopuu dekkariammatistaan ja työskentelee viimeiset vuotensa Orikedon autobordellin köyhänä lipunmyyjänä. Tämä lopullinen elämänvaihe paljastettiin teoksessa Hard Luck Cafe jo vuonna 2006.  Mäkeä ei köyhtyminen ihan heti uhanne, siitä pitävät korkeat myyntiluvut ja elokuvaoikeuksien tuotto huolen.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa