Tunnetko papaiinin? Sitä saa papaijasta

 

Jos sinulla on mahdollisuus ostaa tuoretta papaijaa paikallisesta ruokakaupastasi tai torilta, tartu tilaisuuteen! Tässä on yksi tulehtuneisuutta poistavista hedelmistä, joka auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä on hyvin hyödyllinen sellaisina aikoina, jolloin haluat pudottaa hiukan painoa.

Papaiini, joka on papaijan hedelmälihasta löytyvä ainesosa, on entsyymi. Papaiini lisää entsyymiaktiivisuutta, joka edistää monien erilaisten tärkkelysten muuntumista pitkäketjuisista hiilihydraateista yksinkertaisiksi monosakkarideiksi ja proteiineja aminohapoiksi.

Entsyymeillä on näin vaikutus ruoansulatukseen. Jos ruokaa jää puutteellisen entsyymitoiminnan seurauksena pilkkomatta, ne hajoavat myöhemmin paksusuolessa mädättäjäbakteerien toimesta ja muodostavat suuren määrän kaasua, aiheuttaen epämukavan olon vatsan ja suoliston turvotessa.

Voit syödä papaijan sellaisenaan, mutta se on herkullista myös hedelmäsalaateissa ja jälkiruuissa. Purista hedelmälihan päälle limemehua parantaaksesi sen makua entisestään.

Säilytä papaijoita pimeässä paikassa, ei jääkaapissa. Kypsä papaija on väriltään keltavihreä, painuu hieman sisään sitä kevyesti painettaessa ja tuoksuu ihanan makealta.

 

Herkkuhetkiä toivottaen!

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa