Viikon turkulainen Pepe Willberg

 

Pepe leikki pommikuopassa

Mies voi lähteä Turusta mutta Turku ei lähde miehestä. Kuka alkoi tätä sanontaa ensimmäisenä viljellä, sitä ei kai ole kirjattu virallisesti.

Yhtä kaikki lausahdus sopii hyvin muun muassa Pepe Willbergiin, joka muutti Turusta jo  yhdeksänvuotiaana, mutta jonka puheenparressa turkulaisen nuotin voi yhä kuulla.

Toivo Pertti Uolevi Willbergin (s.Kantonen) lapsuuden maisemat ovat Veistämötorin tienoilla ja hän on syntynyt niin kuin ”oikke vanhal turkulaisel” kuuluukin Heidekenin synnytyslaitoksella. Syntymävuonna 1946 Turku oli yhä sodan runtelema, Kakolanmäessä ammotti vedellä täyttyneitä pommikuoppia, jotka olivat kiellettyjä mutta totta kai juuri siksi äärimmäisen kiintoisia pikkupoikien leikkipaikkoja. Kerran Pepe oli hukkumaisillaan pudottuaan kuoppaa ylittäneeltä lankulta. Se, että Pepestä tuli musikaalinen, ei ole sattumaa, äiti Raija Kantonen oli sukua Oskar ja Aarre Merikannolle. Jukka Saarisen Turun Sanomiin tekemässä haastattelussa Pepe muisteli, että kun pientä Perttiä leikitytti, saattoi äiti Raija levittää soremensa Veistämöntori 6:n hellahuoneen keittiönpöydälle ja Pepe oli soittavinaan niillä pianoa.  Vähän oikeampi soitin oli pahvinen klarinetin tapainen, jossa oli yhden oktaavin näppäimistö.

Pepe Willbergin turkulaista lapsuusaikaa on kivaa muistella  aivan miehen syntymäkodin nurkalla, World Trade centerin edustalla, missä katuun on upotettu muiden turkulaisten kunnialaattojen rinnalle Pepen oma messinkinen Turun tähti.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa