Viikon turkulainen Olli A Manni

 

Kaupunkineuvos Ollille kortti käy

Turun kaupunki ei usein ole hakenut kaupunkineuvoksen nimeä ja arvoa luottamushenkilöilleen. Viimeksi tämän statuksen sai Heikki Löyttyniemi, jonka  arvonimikirjeen allekirjoitti presidentti Mauno Koivisto. Tänä keväänä kunnianosoitus tuli presidentti Alexander Stubbin avoimen kirjeen myötä Olli A. Mannille, jolla on takanaan jo 47 vuotta tehtäviä turkulaisten yhteisten asioiden hoitamiseesa. Manni aloitti varavaltuutettuna vuonna 1977, eteni kaupunginhallittukseen 2001 ja sen puheenjohtajaksi  vuonna 2015. Hän on toiminut kymmenkunnan kaupungin kokonaan tai osittain omistaman yhtiiön hallituksessa, painavimpana ehkä Turun Seudun Jätehuollon hallituksen puheenjohtajuus. Mannin vahvuuksiksi politiikassa kerrotaan neuvottelutaidot, kyky pysyä ystävällisissä väleissä myös poliittisen kentän toista laitaa edustavien vääntäjien kanssa.
 Turun läänin Koskelta Turun yliopistoon opiskelemaan tulleen Mannin koulutus ei ole poliitikolle tavanomaisin: hän opiskeli peräti viittätoista ainetta, pääaineena kemia. Lisäksi palettiin kuuluivat muun muassa poliittinen historia, sosiaalipolitiikka ja tiedotusoppi. ”Eihän tämmöistä aineyhdistelmää ole kellään” sanottiin tiedekunnassa, kun Manni haki lopputodistustaan.  Opinnot viivästyivät paitsi opiskelijapolitiikan, myös korttipelin takia. Manni innostui bridgestä niin paljon, että päätyi lajin suurmestariksi ja Suomen Bridge-liiton puheenjohtajaksi.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa