Viikon turkulainen Leena Lander

 

Leena Landerin isä oli ”jumala ja  Herra Seebaot”
Leena Pöyhösen lapsuudenkoti oli jännittävä paikka, Lausteen poikakoti. Pöyhösten perhe asui talon alakerrassa, sen yläkerrassa pojat, joiden elämät olivat rikki. Tuosta miljööstä jäi niin vahva muistijälki, että sen oli suorastaan pakko purkautua romaaniksi kun Leenasta tuli kirjailija, joka nykyään tunnetaan taiteilijanimellä Leena  Lander. Leenan isä sai olla mallina jyrkälle ja omalaatuiselle mutta ehdottoman oikeamieliselle koulukodin johtajalle Otso Harjulalle, joka teoksessa ”Tummien perhosten koti” kutsuu itseään nimillä ”jumala ja herra Seebaot”. Koulukodin jälkeen Pöyhösten työpaikaksi ja kodiksi tuli Juhani Herttuan koulu, jonka vahtimestariksi Leenan isä valittiin. Talonmiehen tyttären tehtäviin kuului koulun portaiden lakaiseminen lumesta ja Leena oppi inhoamaan yli kaiken pyryaamuja.
Leena Lander ryhtyi kirjailijaksi ei kutsumuksesta vaan käytännön syistä.  Humanistin tutkinto yliopistosta ei valmistanut leipätöihin ja kirjojen kirjoittaminen osoittautui ammatiksi, jolla pystyi perhettä elättämään. Vasta puolen tusinan historiallisen romaanin jälkeen Lander uskaltautui tarttumaan henkilökohtaiseen aiheeseen, joka nosti hänet taiteilijana maan kärkitekijöiden joukkoon.
Kuva: Siltala

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa