Viikon turkulainen Jukka Poika

 

Rastafari hiekkalaatikon reunalla 

Jukka Poika, porvarilliselta nimeltään Jukka Stormi-Rousu, on reggae-musiikin suomalainen kulmakivi. Elämän sisältöä  etsivät nuoruuden villit kokeiluvuodet hengellisen hapuilun ja höpöheinän kasvattelun parissa oli hyvä vaihtaa Kakskerran rauhoittaviin maisemiin, saari-Turussa oli leppoisaa rauhoittua ja istuksia hiekkalaatikon reunalla. Jukan lapsiluku ponnahti viime syksynä peräti kuuteen, viimeisimmät taaperonsa hän on saanut DJ-kumppaninakin keikkoja kiertävän puolisonsa Teijan kanssa.  Hulppea, metsän keskellä sijaitseva ja Suomen kaunein koti-ohjelmaankin osallistunut koti on kyllä olliut myynnissä, joten viikon turkulaisen kirjojen pysyminen Turussa jatkossakin on epävarmaa.

Muusikkona Jukka Pojan vahvuus on ollut, että hän on osoittanut, miten reggae voi soida uskottavasti, vaikka kieli on suomi eikä sanoituksissa välttämättä lekotella Karibian auringossa, suomalainen maalaismaisema tai lähiöharmaus käyvät aiheiksi vallan mainiosti: Pystymetsää ja laakeeta peltoo/maisema herättää jumalanpelkoo/Täällä taivas roikkuu uhkaavana päittemme yllä…

Jukka Pojan suurimmat hitit kuten Silkkii, Älä tyri nyt ja Kesäilta ovat sellaisia, jotka valistunut festariyleisö osaa  laulaa mukana alusta loppuun. Mies on keikoilla mutkaton ja vaatimaton, mitään diivan elkeitä tähän Pohjois-Pohjanmaalla syntyneeseen laulaja-lauluntekijään ei onneksi ole tarttunut.

Kuva: Jukkapoika.com

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa