Viikon turkulainen Juhani Leppä

 

Jussi piti Joutsenen

Juhani Lepän kausi kaupunginjohtajana jäi kesken ja mies on sen jälkeen saanut kantaa mainehaittaa, joka aiheutui kiinteistökaupoista saadusta tuomiosta. Myös Lepän läheiset välit Vladimir Putinin kanssa on nykyään luettu viaksi, vaikka aikanaan ystävyys Pietarin ja Venäjän johtajan kanssa oli kadehdittu asia. On paikallaan muistaa ja muistuttaa, että Jussi Leppä on myös rivakka mies, joka on saanut aikaan monia Turkua hyödyttäviä asioita. Komein muistomerkki hänen toiminnastaan on yhdessä kahden muun Jussin, Juhani Lundenin ja Jussi Kaistin kanssa ideoitu Turun Tiedepuisto, yhä kasvava tieteen ja talouselämän yhteistyöareena. Siitäkin on kiittäminen Juhani Leppää, että Suomen Joutsen yhä komeilee Aurajoen rannassa. Toisinkin olisi voinut käydä. Vuonna 1988 ylipormestari Raimo Ilaskivi esitti ajatuksen Suomen Joutsenen siirtämisestä pääkaupunkiin. KOP:n Turun alueen apulaisjohtajana toiminut Leppä polkaisi näyttävän kampanjan, jonka kuluessa turkulaiset saivat käydä pankin konttoreissa kirjoittamassa nimensä vetoomukseen Suomen Joutsenen puolesta. Nimiä kertyi parissa päivässä parikymmentä tuhatta ja loukkaantunut Ilaskivi lopetti Joutsenen hamuamisen.

Vaikka Venäjä -suhteet eivät nykyään ole muodissa, on Leppä jatkanut ystävyyslinjalla ja toimii nykyään Suomi-Venäjä -seuran varapuheenjohtajana. Hän korostaa, että vaikka valtioiden välit ovat viilentyneet, kansalaisten väliselle vuorovaikutukselle on tarvetta hyvinä ja huonoina aikoina.

Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa