Viikon turkulainen Heikki Suhonen

 

Hese oli pelottava ilmestys

Jalkapallokauden alkaessa viikon turkulaiseksi valikoituu tykkimies ja haastemies. Heikki ”Hese” Suhonen oli pelottava ilmestys raitapaidassa että pikkutakissa. Kun maalitykki lähestyi vastustajan maalia TPS:n kuosissa, tiesi molari, että nyt eivät hyvätkään taidot välttämättä riitä, Kun pikkutakkinen haastemies Suhonen ilmestyi pikkuvilppiä tehneen ovelle, tämä tiesi, että nyt on lain koura tavoittanut.

Viisitoista vuotta Turun Palloseuran riveissä loistanut, Pansiossa syntynyt ja Martissa kasvanut ”Super-Hessu” pitää nimissään ennätystä, joka jäänee rikkomatta. 206 maalia 427 SM-sarjan ottelussa on tulos, josta nykypelaajat eivät osaa haaveilla. Maaotteluunkin Hese pääsi yrittämään 20 kertaa, mutta niissä koitoksissa verkko soi vain kaksi kertaa.

Valmentajanakin Suhonen kokeili siipiään sekä Tepsissä että Finnairin Pallossa ja FC Oulussa.  Mieliinpainuvin ulkomaankeikka suuntautui Milanon San Sirolle, missä apuvalmentaja hihkui riemusta, kun turkulaiset löivät Milanon miljonäärit unohtumattomassa Euroopan cupin ottelussa.

Heseä pidettiin pelaajana ja vielä valmentajanakin ”jätkämäisenä” ja sen hän on itsekin myöntänyt.  70- vuotishaastattelussaan hän sanoi, että maalintekijän pitää olla itsevarma, osin ylimielinen ja nauttia paineista.  Kentällä näitä ominaisuuksia saattoi Hesestä löytyäkin,  mutta siviilissä hän on mitä mukavin ja huumorintajuisin miekkonen.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa