Viikon turkulainen Arvo Sakrelius

Sakrelius teki Turusta radiokaupungin

Turku on radiokaupunki. Täällä valmistettiin ensimmäiset kotimaiset radiot, ensimmäiset stereot ja autostereot ja ensimmäiset koneistoltaan suomalaiset televisiotkin. Jopa ensimmäiset suomalaiset matkatelevisiot olivat turkulaista tuotantoa. Teollisuusalan perustaja ja kehittäjä oli Arvo Sakrelius, jonka nimen alkukirjaimista napattiin tuotemerkki ASA. Turussa vuonna 1898 syntynyt Sakrelius
iski kiinni mahdollisuuteen heti, kun Yleisradio perustettiin vuonna 1926 ja toi markkinoille oman radioliikkeen, aluksi yhden huoneen kokoisen pajan Kaskenkadulle. Lopulta ASA hallitsi Mälikkälässä suurta tv-ja radiotehdasta. Se, että Tampere nappasi TV2:n itselleen oli turkulaispoliitikkojen saamattomuutta, teknistä osaamista olisi kaupungissa Sakreliuksen työn ansiosta ollut yltä kyltä.
Sakreliuksen perintö ei jäänyt pelkästään tuotantoalan kehittämiseen. Miljoonalahjoitus Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston vuoden 1964 suurkeräykseen ja näin syntynyt A.A.Sakreliuksen rahasto hyödyttää yhä tänään taidetta ja tutkimusta alueella.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa