Viikon turkulainen Arto Noras

 

Arto Noras, kamarimusiikin tammi 

Kaksitoista selloa jylisi juhannusviikolla Naantalin kirkossa ylistävää säveltä. Juhlinnan muoto ei olisi voinut olla osuvampi, kun kohteena oli Arto Noras,  80 vuotta toukokuussa täyttänyt, Turussa vuonna 1942 syntynyt Naantalin musiikkijuhlien perustaja ja Suomen kansainväisesti tunnetuin sellotaiteilija. Juhlakonsertilla päätettiin koronapiinan jälkeen katsomonsa täyttänyt festivaali ja kiitettiin Norasta pitkästä johtajakaudesta. Neljä vuosikymmentä jatkuneen rupeaman aikana Noras on laatinut toinen toistaan kiinnostavampia ohjelmakokonaisuuksia ja soittanut itse käytännössä kaikkien maailman tunnetuimpien kamarimuusikkojen kanssa. Vielä tärkeämpää on se, että hän on käyttänyt uransa aikana säästelemättä aikaansa nuoren sellistipolven kouluttamiseen. Noraksen koulun oppilaista on kasvanut jo useampikin sukupolvi klassisen musiikin taitajia.  Naantalin kirkon konserttiin päättyi Noraksen pesti musiikkijuhlien taiteellisena johtajana, mutta ei tarvitse olla ennustaja arvatakseen, että sellon mestarin taituruutta kuullaan vierailijana vielä monta kertaa. Naantalin kaupunki on ymmärtänyt Noraksen merkityksen julkisen kuvansa kohottajana ja lahjoitti päättäjäiskonsertissa Norakselle oivaltavan ja silmää miellyttävän huomionosoituksen. Noraksen nimikkotammi kirkkopuistossa valaistaan jatkossa niin, että ohikulkijat saattavat sielunsa korvin kuulla maagisen sellon kaihoisan murinan.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa