Viikon turkulainen Annemari Kiekara

Kuvateksti: Urheilijoista otetut kärsiväilmeiset kisakuvat eivät yleensä tee heille oikeutta. Tässä vaalimainoskuvassa Annemari näyttäytyy viehättävimmillään

 

Annemari on kestävyysurheilija

Sekä kulttuurissa että urheilussa puhutaan toisinaan tähdenlennoista. Esiin nousee nuoria lahjakkuuksia, jotka tekevät yhden hitin tai saavuttavat pari hyvää urheilutulosta, mutta tempun toistaminen ei onnistu. Ei ole kestävyyttä eikä uskoa siihen, että kun tarpeeksi jaksaa painaa, niin kyllä tulostakin tulee. Annemari Kiekara, jonka ehkä yhä muistamme paremmin tyttönimellä Sandell, on toista maata.  Hän on kiintotähti. Vuonna 1977 syntynyt juoksijalahjakkuus on hallinnut pitkän matkan kisoja radalla ja varsinkin maastossa neljällä vuosikymmenellä.

Maastojuoksussa Annemari on jopa maailmanmestari. Hän voitti kultaa tyttöjen kilpailuissa 1995, hopeaa 1996. Naisten sarjassa tuli uran ehkä kovin saavutus Belfastin MM-kisoissa vuonna 1999, Annemari pinkoi 4,4 kilometrin matkalla pronssille vain kahdeksan sekuntia kenialaiselle voittajalle hävinneenä. EM -mitaleita Annemari saavutti kolme. Häneen kiinnitettiin huomiota jo sen takia, että hän erottui ulkoisesti kestävyysjuoksua hallinneiden afrikkalaisten joukosta. Lempinimi ”valkoinen kenialainen” on perua noita ajoilta. Radalla Annemarin paras sijoitus oli viides sija Budapestin EM-kisoissa vuonna 1998.

Suomen mestaruuksia ja Suomen ennätyksiä Annemarilla on kymmeniä, Suomen ennätys on tullut rikottua niin monta kertaa, että Wikipedian luettelo ei mahdu yhdelle ruudulle.
Huipputuloksia tärkeämpää Annemarin urassa on sen uskomattoman pitkä kesto. Ensimmäiset kisamenestykset ovat 1990-luvulta, viimeisimpänä listataan sisukas osanotto maratonille Münchenin EM-kisoissa vuonna 2022.  Väliin mahtuu miljoonia kilometrejä treeniä, tuhansia kisoja valtavasti voittoja ja varmaan myös katkeria pettymyksiä. Mihin ihmeeseen mahtuvat kaikki hänen voittamansa pokaalit?
Viime aikoina on kuultu Annemarin suunnalta puhetta, että hän lopettelisi uraansa. Mitä hullua! Nyt on alkanut hiihto vakavasti kiinnostaa. Vapiskaa, Pärmäkoski ja Niskanen!

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa