Vesijuoksu sopii usein uintia paremmin niska- ja hartialihasten jännityksestä kärsiville. Oletko kokeillut?

Vesijuoksu kuormittaa selkää vähemmän kuin tavallinen juoksu. Vesijuoksuasento on paras mahdollinen selälle, koska selkäranka säilyy keskiasennossa ja hieman etukumara asento aktivoi selkälihaksia paremmin kuin pystyasento. Vesijuoksu sopii usein uintia paremmin niska- ja hartialihasten jännityksestä kärsiville. Uintitekniikka on vesijuoksutekniikkaa haastavampaa oppia ja pään virheellinen kannattelu uinnin aikana voi pahimmassa tapauksessa pahentaaniska- ja hartiaseudun kipua.
Veden vastus, noste ja paine luovat erinomaisen ympäristön kunnon kohottamiselle. Vesijuoksu ja -kävely kehittävät yleiskuntoa, sillä vesijuoksun aikana kaikki kehon suuret lihakset toimivat tehokkaasti ja veden paine tehostaa verenkiertoa. Vesijuoksussa veden vastus on voimakkaampi kuin esimerkiksi uidessa ja siksi sykettä saa helposti nostettua. Vesijuoksun on todettu tehostavan hermoston, hormonitasapainon sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa. Vedessä liikkuminen palauttaa elimistöä myös rasitukselta.
Vesijuoksu ja -kävely parantavat lihasvoimaa ja liikkuvuutta sekä vähentävät lihasjännitystä. Liikkeiden tekeminen on usein helpompaa vedessä ja vesi mahdollistaa monipuolisten liikkeiden ja suurien liikeratojen tekemisen. Syvän veden vesijuoksuharjoittelua käytetään paljon alaraajojen ja alaselän alueen vammoista kärsivien kuntoutuksessa. Myös muiden tuki- ja liikuntaelinongelmaisten ja ylipainoisten keskuudessa vesijuoksuharjoittelu on suosittu kuntoilumuoto. Vesivoimistelu vähentää selkäkipua ja turvotusta myös raskauden aikana.

Vesijuoksu auttaa

 • ylläpitämään ja lisäämään lihasvoimaa ja nivelten liikkuvuutta
 • lisäämään hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä
 • vähentämään lihasjännitystä ja parantamaan lihasten elastisuutta
 • tuntuu hyvälle iholla veden vastuksen aikaansaaman pintakudosten mikrohieronnan takia

Vesijuoksun perusteet

 • Voit harrastaa vesijuoksua ja vesikävelyä sekä uimahalleissa että luonnonvesissä.
 • Jos harrastat vesiliikuntaa syvässä vedessä, käytä vesivyötä.
 • Voit tehdä liikkeitä myös ilman vyötä, mutta se edellyttää kuntoilijalta hyvää yleiskuntoa, uimataitoa ja lihaskuntoa.
 • Sido vesijuoksuvyö tiukasti vartalon ympärille. Veden tulisi yltää pystyasennossa noin hartioiden korkeudelle.
 • Nojaa pystyasennosta kevyesti eteenpäin, pidä pää suorassa ja katse eteenpäin.
 • Tee jaloilla kävely- / juoksuliikettä, muista ojentaa jalat tehokkaasti.
 • Pidä kyynärpäät 90 asteen kulmassa lähellä vartaloa. Kädet liikkuvat vartalon vieressä rytmittäen liikettä.
 • Muuttamalla liikkeen rytmiä ja vauhtia voit vaihdella vesikävelyn ja vesijuoksun välillä.

Selkäliitto

Kuva © Suomalainen Vesiliikuntainstituutti

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa