Haluatko valkosipulin hengityshajun pois, 12 keinoa jotka auttaa

1. Juo vettä

Veden juominen huuhtelee valkosipulin murut hampaiden väleistä. Vesi myös lisää syljen eritystä, mikä myös auttaa poistamaan hajuja tuttavia bakteereja suusta.

2. Harjaa ja lankaa hampaat

Hajua tuottavat bakteerit kiinnittyvät hampaiden plakkiin ja ienrajan alle. Siksi aterian jälkeinen hampaiden hyvä harjaus ja hampaiden lankaus poistaa pahanhajuisen hengityksen aiheuttajat.

3. Käytä suunhoitovalmisteita

Myös kielen harjaamisesta voi olla apua. Harjan lisäksi voi käyttää apteekista saatavia erityisiä kielenpuhdistimia. Myös hengitystä raikastavista suuvesistä voi olla apua.

4. Syö tuoreita hedelmiä ja vihanneksia

Tuoreiden hedelmien syöminen aterian jälkeen voi peittää valkosipulin hajun. Yhden tutkimuksen mukaan omenan ja lehtisalaatin syöminen vähentää merkittävästi valkosipulin hajua hengityksestä.Yksi vanha keino on pureskella aterian jälkeen persiljaa.

5. Pureskele yrttejä

Persiljan pureskeleminen syömisen jälkeen on vanha keino valkosipulin epämiellyttäviä hajuja vastaan. Myös mintun lehtien pureskelemisesta on apua.

6. Pureskele mausteita

Kardemumma, neilikka ja anis voivat myös auttaa persiljan tavoin. Mausteiden pureskeleminen auttaa neutralisoimaan tai peittämään valkosipulin hajun.

7. Kokeile sitruunavettä

Sitruunan mehu voi auttaa neutralisoimaan epämiellyttävää hajua. Purista tuoreesta sitruunasta teelusikallinen mehua, sekoita lasilliseen vettä ja juo.

Koska sitruunahappo voi syövyttää hammaskiillettä, huuhtele hampaat vedellä sitruunaveden juomisen jälkeen.

8. Pureskele purukumia

Mintulla maustettu purukumi voi häivyttää valkosipulin hajun. Se myös lisää syljen eritystä, joka auttaa huuhtelemaan haitallisia bakteereja pois.

9. Juo vihreää teetä

Kupillinen vihreää teetä aterian jälkeen voi auttaa peittämään valkosipulin hajuja. Yhden tutkimuksen mukaan vihreä tee auttaisi jopa paremmin kuin purukumi.

Vihreällä teellä voi myös olla muita hyviä suun terveyteen. Yhden tutkimuksen mukaan suuvesi, jossa oli vihreän teen katekiineja, vähensi plakkia yhtä tehokkaasti kuin antiseptinen suuvesi.

10. Juo maitoa

Juo aterian jälkeen lasillinen maitoa. Se voi vähentää suussa olevien ja pahaa hajua aiheuttavien rikkiyhdisteiden määrää.

Tutkimusten mukaan täysmaito toimii paremmin kuin rasvaton maito.

11. Poista valkosipulin kynnen ydin

Kun teet ruokaa, leikkaa jokainen valkosipulin kynsi halki ja poista ydin ennen kuin laitat kynnet ruokaan.

12. Pureskele kahvinpapuja

Monet ovat saaneet apua myös siitä, että ovat pureskelleet kahvinpapuja aterian jälkeen.

 

Lähde: medical News Today, Valkosipuli.fi

HILKKA TIENHAARA Iltalehti

Kuva: stegforhalsa.se

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa