Vältä jouluähky – kaksi oikeasti hyvää vinkkiä

 

Taas kutsuu joulupöytä.

Ylensyöminen voi pahimmillaan johtaa esimerkiksi sappikivikohtaukseen. Yleisempää on jonkinasteinen närästys, ummetus, suolistovaivat ja huono olo.

Jos nälkää ja kylläisyyttä kuvattaisiin asteikolla yhdestä kymmeneen, niin monet kuvailevat jouluähkyn nousevan 11–12 lukemiin.

– Toki ruoasta pitää nauttia ja syödä itsensä kylläiseksi, mutta ehkä voisi lopettaa siinä kylläisyysasteikon ollessa kahdeksan–yhdeksän kieppeillä, ettei mene skaalan yli.

Pari käytännön neuvoa siihen, miten tämän voi toteuttaa luopumatta oikeastaan mistään.

– Usein jouluna syödään (kerralla) alkupalaksi kalat, pääruoaksi laatikot ja kinkku ja sitten vielä jälkiruoka. Se määrähän on ihan järkyttävän suuri. Joissakin perheissä on tehty esimerkiksi sillä tavalla, että lounaalla syödään kalat, päivällisellä kinkku ja laatikot, ja iltakahvilla on jälkiruoka. Niin se annoskoko ei tule niin suureksi, että tulisi paha olo.

– Joissakin perheissä taas syödään aattona kinkut ja laatikot ja joulupäivä on kalapäivä. Eli pikkuisen jaotellaan, ettei ole sitä kahtatoista sortimenttiä pöydässä kolme päivää putkeen.

Miten teillä?

Yrityskyläs – Eve the Creator

Ulvilasta Australian kautta Liedon perälle. Tapaan Eveliina Sillanpään, kotoisasti Even, konttorissaan Turun keskustassa. Konttori on yhteistyötila, jossa toimii myös muita

Lue lisää


Näytä kaikki yritykset