Viikon vieras Turun linnan tonttu-ukko

Ei mikään kausityöläinen
Näinä aikoina, kun nurkissa vilisee pieniä punapipoisia hahmoja, jotka vakoilevat varsinkin lasten kiltteystasoa ja pitävät yllä kyseenalaista henkilörekisteriä, on hyvä muistaa, että Turullakin on oma tonttu-ukko. Hän ei ole mikään pätkä- tai kausityöläinen vaan palvelee läpi vuoden uuraasti, joskin itsestään varsin vähän ääntä pitäen.
Turun linnan tonttu-ukon olemassaolosta saamme kiittää Zacharias Topeliusta, jota usein hiukan epäreilusti kutsutaan satusedäksi, vaikka tämän kulttuuripersoonan ja kirjailijan tuotanto sisältää kunnioitettavan määrän tieteellistä ja taiteellista tekstiä ihan aikuisillekin.
Topelius kirjoitti sadun tonttu-ukosta vuonna 1849, aikana, joloin Turun linna oli rapistumassa rauniokasaksi. Tarina herätti yleisön kiinnostusta niin paljon, että voidaan sanoa, että  myöhempien vuosikymmenten toimet linnan pelastamiseksi olivat tonttu-ukon ansiota.
Vaikka tonttu siis on toimissaan läpi vuoden, on hänelläkin toki kiireisin sesonki joulun alla. Turun linnaan voi tutustua Tonttu-ukon kierroksilla. Lapsille ja lapsiperheille suunnatuilla opastuksilla kuulee linnan historiasta ja siellä asuneista henkilöistä, kuninkaallisista vierailuista ja sotien piirityksistä vanhan ukon näkökulmasta.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa