Työttömien määrä laski Varsinais-Suomessa helmikuussa – työtä tarjolla 81 prosenttia viime vuotta enemmän.

 

Te-toimisto arvioi myönteisen kehityksen jatkuvan myös maaliskuun aikana, mutta arviossa todetaan myös Ukrainan sodan langettavan varjon työllisyyskehitykseen.

Varsinais-Suomen työttömien määrä laski helmikuun lopussa 16 prosenttia vuoden takaisesta. Varsinais-Suomen te-toimistossa oli kuun lopussa 21 600 työtöntä työnhakijaa.

Työttömyysaste oli Varsinais-Suomessa helmikuun lopussa 9,5 prosenttia, mikä on 1,8 prosenttiyksikköä viime vuoden helmikuuta vähemmän. Koko maan työttömyysaste oli 10,1 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja oli helmikuussa tarjolla 12 500 kappaletta, mikä on 81 prosenttia viime vuotta enemmän.

Työ- ja elinkeinotoimiston arvion mukaan työttömien ja lomautettujen määrä laskee edelleen maaliskuussa, mutta arviossa todetaan myös että sota Ukrainassa varjostaa kehitystä.

 

Eino Kossila

YLE

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa