TUTOn voittoputki kaatui SaPKoon

SaPKo – TUTO Hockey

3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Tilastot

Savonlinnassa käytiin tiukka kärkikamppailu, kun TUTO Hockey ja SaPKo ottivat mittaa toisistaan. Kotijoukkue antoi kovan vastuksen ja katkaisi lopulta TUTOn kuuden ottelun voittoputken lukemin 3-2.

”On tämä peli vähän päästä päähän menoa. Järki puuttuu ja malttia tarvittaisiin lisää, erityisesti viimeistelyhommaan. Sitten saataisiin jo maalejakin aikaan”, kommentoi TUTO-kapteeni Anssi Virkki hikihaastattelussa vierasottelun toisen erän päätteeksi.

Tunnetta ja kiihkoa kärkikamppailusta ei kuitenkaan puuttunut. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kiekolla heti avauserästä alkaen. Kotijoukkueen saumaton viisikkopeli piti TUTOn kuitenkin poissa SaPKon puolustuspäädystä. Avauserän ainoasta maalista vastasi SaPKon Teemu Lepaus.

”Ekassa erässä peli oli hiukan… No jalat oli Juvan ABC-asemalle jääneet”, toteaa Virkki lyhyesti ja ytimekkäästi.

Toinen erä käynnistyi kotijoukkueen johtaessa ottelua. Tiukasta kamppailusta huolimatta SaPKo siirtyi nopeasti ylivoimansa aikana 2-0 johtoon, kun Sami Jekunen hyödynsi sangen sekavan hetken TUTOn maalialueella. Kristian Järvinen ei voinut tilanteessa mitään menetettyään kaaoksessa mailansa.

Kotijoukkueen johtoasema ei TUTOa horjuttanut. Erän puolivälissä Kristian Tuohilampi iski verkkoon odotetun kavennusosuman. Käänteestä saatiin kuitenkin nauttia harmittavan lyhyt hetki. TUTOn pelatessa alivoimaa Kalle Saramäki pussitti kiekon vieden kotijoukkueen taas lähemmäs voittoa.

Kolmannessa erässä ketjut uusiksi

”Toiseen erään parannettiin paljon. Päästiin SaPKo-pakkien iholle ja vietiin kiekkoa. Sitä kautta saatiin rakennettua myös hyviä tilanteita”, pohtii TUTO-kapteeni.

”Nyt vaan häkki heilumaan!” Virkki lisää.

Kolmanteen erään lähdettäessä TUTO-valmentaja Miika Elomo teki muutoksia pelaajaketjuihin – ja sehän kannatti! TUTOn tehokaksikko Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen löivät yhteistyönä kotijoukkueen verkkoon kavennusmaalin.

Ikävä kyllä tasoitusmaalia ei ottelussa enää nähty, ja pisteet jäivät SaPKolle Savonlinnaan. Kamppailu päättyi nyrkkitappeluun lukemin 3-2. Pisteiden mukana SaPKo vei TUTOn kärkipaikan.

Seuraavaksi TUTO Hockey matkaa Iisalmelle, missä vastaan asettuu IPK. Ottelu pelataan perjantaina 21.10. Marli Areenalla TUTO nähdään taas keskiviikkona 26.10. Liput ennakkoon aina edullisemmin Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ!