Turun sataman uuden matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailu ratkesi – tältä tuleva terminaali näyttää havainnekuvissa

Kuva: PES-Arkkitehdit Oy

Paula Collin :YLE

Uuden matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin yksimielisesti ehdotus nimimerkillä ORIGAMI. Varustamojen yhteisen matkustajaterminaalin on tarkoitus valmistua 2026.

Uuden matkustajaterminaalin pää- ja arkkitehtisuunnittelijan valitsemiseksi järjestetyn kilpailun voittajaksi on valittu ehdotus nimimerkillä ORIGAMI.

Ferry Terminal Turku -hankkeen arkkitehtuurikilpailun voittaja valittiin kolmen aiemmin jatkoon päässeen ehdotuksen joukosta. Tuomariston päätös oli yksimielinen.

Kaikki ehdotukset käsiteltiin kilpailun aikana anonyymeinä ja voittaneen kilpailuehdotuksen tekijöiksi paljastui PES-Arkkitehdit Oy.

Tuomariston mukaan kaikki kilpailun toisessa vaiheessa mukana olleet ehdotukset olivat laadukkaita. Tuomaristo päätyi ehdotukseen, jossa toiminnallisuudelle asetetut tavoitteet täyttyivät parhaiten. Samalla se sopii erinomaisesti tulevan Linnaniemen alueen ympäristöön ja maisemaan.

– Valittu ehdotus antaa hyvät lähtökohdat matkustajaterminaalin jatkokehittämiseen, sanoo Turun Sataman toimitusjohtaja, arkkitehtuurikilpailun tuomariston puheenjohtajana toiminut Erik Söderholm tiedotteessa.

Voittajaehdotuksessa lennokkuutta ja liikettä

Tuomaristo katsoi, että ehdotus nimeltä ORIGAMI vastasi parhaiten terminaalille asetettuja tavoitteita.

ORIGAMIssa tuomaristoa miellytti sen arkkitehtuurin poikkeuksellisuus ja ilmaisuvoima.

Risteilymatkalle lähdetään usein irrottautumaan arjesta ja terminaalirakennus virittää jo ulkoasullaan matkustajat sopivaan matkan tunnelmaan.

 

PES-arkkitehtien arkkitehti SAFA Tuomas Silvennoinen iloitsee yhteistyöstä Turun Sataman kanssa.

– Terminaaliarkkitehtuuri palvelee ihmisiä niin arjessa kuin juhlassa ja on meille läheinen suunnitteluala. On arvokasta, että liikenteen rakennusten arkkitehtuuriin halutaan panostaa, voittajaehdotuksen pääsuunnittelija, Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Turun Satama tekee nyt valitun arkkitehtitoimiston kanssa sopimuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Työ jatkuu kehitysvaiheella yhteistyössä muiden osapuolten kanssa.

Kehitysvaihe alkaa kesän 2022 loppupuolella ja jatkuu keväälle 2023 asti. Silloin siirrytään toteutusvaiheeseen. Tavoitteena on, että toiminta uudessa matkustajaterminaalissa käynnistyy alkuvuodesta 2026.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa