Turun kaupungin liikuntapaikkojen rajoitukset kevenivät

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös 28.1.2022 kevensi rajoituksia Turun kaupungin liikuntapalveluissa 29.1.–15.2.2022 välisellä ajalla. Ohjatut tunnit ja Lasten liikunnan ihmemaa palaavat takaisin ohjelmistoon helmikuun ensimmäisillä viikoilla.

 

Kaikki Turun kaupungin liikuntapaikat ovat olleet käytössä 29.1. alkaen. Liikuntapaikat ovat avoinna myös aikuisten joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Liikuntapaikoilla ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan Turun kaupungin liikuntapalveluiden tilakohtaisia rajoitteita ja suosituksia. Varatuilla vuoroilla liikuntatilan vastuutaho vastaa rajoitusten ja suositusten toteutumisesta.

Sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin, otteluihin, kilpailuihin ja näytöksiin voi ottaa 50 % tilan maksimikatsojamäärästä. Tilaisuuden järjestäjä vastaa rajoitteiden noudattamisesta. Ulkoliikuntapaikoilla ei ole henkilömäärärajoitteita.

Ohjaustoiminta alkaa helmikuun ensimmäisillä viikoilla

Liikuntapalvelujen uimalaitosten  ohjaustoiminta aloitettiin 31.1.  Käytössä on sama ennakkoilmoittautumisjärjestelmä kuin syksyllä 2021. Seuraavan viikon ilmoittautumislinkit avautuvat perjantaisin klo 15 (Impivaara) ja klo 17 (Petrelius). Uimalaitosten henkilömääriä rajoitetaan siten, että Impivaaran uimahalliin sallitaan1.2. alkaen yhteensä 500 henkilöä uimaan ja kuntosalille, Petreliuksen uimahalliin 35 ja sen kuntosalille 8 henkilöä. Paattisten kuntosalilla sallitaan 9 henkilöä kerrallaan. Aunelan kuntosaliin pääsee 4 henkilöä, Jäkärlän kuntosaliin 5 henkilöä ja Varissuon kuntosalilla rajoitus on 10 henkilöä.

Lasten liikunnan ihmemaat jatkuvat jälleen seitsemässä eri toimipaikassa su 6.2. alkaen. Ihmemaiden kävijämäärää rajoitetaan, ja oman paikkansa voi varata ennakkoilmoittautumalla: turku.fi/ihmemaa.

Alakouluikäisten Liikkuva koulu LiiKe-kerhot, yläkouluikäisten harrasteaikaikkuna sekä harrastamisen Turun mallin kerhot ovat käynnissä. Lisäksi Mihi-toiminta 13–19-vuotiaille, lasten soveltavan liikunnan uintiryhmät ja saliryhmät jatkuvat normaalisti.

Liikuntapalveluiden ryhmäliikunnan Leidit liikkeellä, Kunnon äijien ja Raskaan sarjan sekä +65 Starttikurssien toiminta, KuntoVoiTas ja VoiTas-tehoryhmien kausi alkavat 7.2. Ihanaiset naiset pääsevät tunneille 8.2. alkaen. Ohjattujen tuntien myynti alkaa 2.2. Lisäksi kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit alkavat Kupittaalla ma 7.2 (kurssi on täynnä).

Kuntosalit ja uimalaitokset ovat käytössä Seniorirannekkeen asiakkaille, saattajakorttilaisille ja kimmokelaisille liikuntapaikkojen aukioloaikojen ja kävijämäärärajoitusten puitteissa. Harjoittelupaikoissa saattaa olla muutoksia, joista liikuntapalvelut tiedottavat asiakkaille erikseen.

Aikuisten soveltavan liikunnan ryhmätoiminta alkaa myös pääosin ma 7.2. Kelkkajääkiekko, kehitysvammaisten peliryhmä ja Impivaarassa kokoontuvat omatoimipelailuryhmä sekä kevennetty- ja viittomakielellä tulkattu vesivoimistelu aloittavat jo helmikuun ensimmäisellä viikolla. Tarkemmat ryhmätoiminnan kuvaukset: turku.fi/soveltavaliikunta.

Jäähallien ja jalkapallohallin yleisövuorot toteutuvat normaalien aikataulujen mukaisesti.

Kasvomaskia edellytetään sisätiloissa kaikilta yli 15-vuotiailta ja suositellaan ruuhkaisissa ulkoliikuntatiloissa. Turvavälien pitäminen sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotta kaikki voivat liikkua turvallisesti. Liikuntapaikoille ja yleisötapahtumiin saa tulla vain terveenä.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa